Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letecká spoločnosť s najviac lietadlami typu Boeing 737 Max 8: Zrušiť musela tisíce letov

Boeing 737 MAX 8
Boeing 737 MAX 8 (Zdroj: SITA/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

NEW YORK - Americká letecká spoločnosť Southwest Airlines uviedla, že pozastavenie prevádzky strojov Boeing 737 Max 8 prispelo k výpadku jej príjmov v prvom kvartáli, ktorý bol na úrovni 150 mil. USD. Spoločnosť v stredu informovala, že pre nemožnosť prevádzkovať lietadlá Boeing 737 Max 8 musela zrušiť približne 2 800 letov. Podľa údajov firmy Boeing letecký prepravca Southwest prevádzkuje najväčšiu flotilu problémových strojov.

Americká vláda rovnako ako takmer všetky krajiny sveta tento mesiac prikázala, aby stroje 737 Max 8 zostali na zemi. Dôvodom bola tragická havária lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines, pri ktorej zahynulo 157 ľudí. V októbri minulého roka havaroval rovnaký stroj v Indonézii a o život prišlo 189 ľudí.

Americký Senát v stredu uskutočňuje vypočúvanie, aby preskúmal dohľad Federálneho leteckého úradu (FAA) nad Boeingom. Vypovedať má aj generálny inšpektor amerického ministerstva dopravy Calvin Scovel a očakáva sa, že predloží plány na výraznú zmenu dozoru zo strany FAA nad konštrukciou lietadiel.

Viac o téme: Pád lietadlaEtiópiaSouthwest AirlinesBoeing 737 MAX 8
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu