Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Joe McCain nazval Severnú Virginiu komunistickou krajinou

John McCain
John McCain (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Brat republikánskeho prezidentského kandidáta Johna McCaina si tento víkend zavtipkoval na adresu amerického štátu Virginia. Joe McCain na podujatí zorganizovanom na podporu svojho brata označil dve oblasti v Severnej Virginii, v ktorých v predvolebných prieskumoch vedú demokrati, za "komunistickú krajinu". Na svojej internetovej stránke o tom napísal denník Washington Post.

"Žil som tu najmenej 10 rokov a takmer každú tretiu službu som vykonával v Arlingtone, alebo v Alexandrii, tam v komunistickej krajine," vyhlásil mladší brat senátora McCaina v okrese Loudon v štáte Virginia.

Následne sa ospravedlnil, jeho poznámky však vyvolali na predvolebnom mítingu búrlivý smiech. Virginia bola v prezidentských voľbách dlho baštou Republikánskej strany, Barack Obama však momentálne aj v tomto americkom štáte nad svojím rivalom v predvolebných prieskumoch vedie.

"Toto bol zo strany Joea McCaina neúspešný pokus o humor," komentovala vyhlásenia hovorkyňa McCainovej kampane Gail Gitchoová.

"John McCain a Sarah Palinová sú rozhodnutí získať dôveru voličov v Severnej Virginii a chápu dôležitosť víťazstva v tomto regióne z hľadiska celých volieb," dodala Gitchoová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu