Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Clintonová po zdrvujúcej prehre: Musíme dať Trumpovi šancu viesť túto krajinu!

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi musíme dať príležitosť viesť krajinu. Vyhlásila to v stredu jeho porazená demokratická rivalka Hillary Clintonová, ktorá zároveň vyjadrila nádej, že Trump bude úspešným prezidentom všetkých Američanov. Informovala o tom v noci na dnes spravodajská stanica BBC.

Clintonová vyzvala svojich stúpencov, aby rešpektovali výsledky volieb, a zdôraznila, že ústava ukladá pokojné odovzdanie moci. "Donald Trump bude naším prezidentom. Musíme mu umožniť viesť túto krajinu," vyhlásila Clintonová počas verejného príhovoru v New Yorku v prítomnosti svojho manžela a dcéry.

Republikánsky nominant, ktorý v utorkových voľbách zvíťazil nad Clintonovou, sa stane oficiálne 45. prezidentom USA. Trump sa dnes stretne v Bielom dome s úradujúcim prezidentom Barackom Obamom.

Prečítajte si tiež: Začal sa proces preberania moci: Toto je Trumpov výber adeptov na kľúčové posty

Republikánsky tím zároveň odštartoval proces preberania moci a výber adeptov na obsadenie kľúčových vládnych postov. Trump (70) bude najstarším prvomandátovým prezidentom USA v histórii. Výkon prezidentskej funkcie mu uľahčí aj skutočnosť, že republikáni získali väčšinu v oboch komorách Kongresu.

Viac o téme: Donald TrumpHillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu