Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľký úspech ruskej tajnej služby: Zmarila teroristický útok na pochod v Moskve

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MOSKVA - Ruská tajná služba zmarila teroristický útok na pamätný pochod, ktorý sa konal v stredu v Moskve pri príležitosti Dňa víťazstva. Vyjadril sa tak námestník ministra zahraničia Oleg Syromolotov v rozhovore pre tlačovú agentúru TASS.

Ako v piatok povedal, viaceré teroristické skupiny na západnej Sibíri hromadili zbrane za účelom útoku. V rámci vyšetrovania muži zákona podľa námestníka zatkli 20 ľudí a prehľadali 17 domov.

Na výročnom pochode Nesmrteľného pluku sa v stredu v Moskve zúčastnilo zhruba milión ľudí, ktorí so sebou niesli fotografie svojich príbuzných zabitých počas druhej svetovej vojny. Na podujatie, ktoré sa koná v deň, keď si Rusko pripomína koniec vojny, prišli aj prezident Vladimir Putin a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Minulý mesiac ruská spravodajská služba FSB oznámila, že zatkla štyroch mužov napojených na extrémistickú organizáciu Islamský štát. Štvorica zo sibírskeho mesta Nový Urengoj patrila k spiacej bunke organizácie a údajne plánovala teroristické útoky v Moskve, pričom od ďalších členov Islamského štátu v Sýrii dostávala príkazy prostredníctvom aplikácie na odosielanie správ.

Viac o téme: Teroristický útokTajná službaRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu