Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecku údajne hrozil terorizmus: Islam mal útočiť na diaľku ovládanými strojmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARLSRUHE – Islamistickí extrémisti podľa informácií juhonemeckého rozhlasu SWR možno plánovali v Nemecku teroristický útok s modelmi na diaľku ovládaných lietadiel. O prípade dnes informovala tlačová agentúra DPA.

Prokuratúra v Karlsruhe zatiaľ iba potvrdila, že sa vyšetruje podozrenie na prípravu závažného násilného činu, ohrozujúceho štát. Podozriví sú dvaja muži.

Podľa SWR urobila polícia v raňajších hodinách prehliadky viacerých bytov a objektov v spolkových krajinách Bádensko-Württembersku a v Bavorsku, ako aj priestorov jedného poskytovateľa internetu v Sasku.

Podozriví mali plánovať útok pomocou modelov lietadiel, ktoré sú ovládané diaľkovo. Polícia zaistila technický prístroj a podklady. Vzhľadom na obavy, že v niektorých bytoch by mohli byť zbrane, prehľadali objekty v oblasti Stuttgartu a Mníchova špeciálne jednotky.

Okrem toho vyšetruje prokuratúra v Stuttgarte podozrenie z prania špinavých peňazí, ktoré sa mali použiť v "svätej vojne". Malo by ísť o dva rozdielne prípady, avšak podozriví sa poznali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu