Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri požiari v slume najmenej 38 obetí a 25 zranených

KARÁČI - Najmenej 38 mŕtvych a 25 zranených si vyžiadal požiar, ktorý zasiahol desiatky chatrčí v chudobnej štvrti najväčšieho pakistanského mesta Karáči.

V piatok ráno o tom informovali predstavitelia tamojšej vlády a nemocníc. Ako uviedol minister zdravotníctva provincie Sindh Saghír Ahmed, prvé správy naznačujú, že požiar spôsobil pád elektrického vedenia na strechy. Podľa Ahmeda a nemenovaných predstaviteľov nemocníc je medzi obeťami 15 detí a 12 žien. Požiar vypukol krátko pred polnocou miestneho času (štvrtok 20:00 SEČ), keď väčšina obyvateľov spala.

Fotograf tlačovej agentúry AFP, ktorý navštívil miesto požiaru, informoval, že plamene spálili vyše 30 chatrčí. Podľa Ahmeda v nich bývalo okolo 200 ľudí. Približne polovica z 25 zranených je vo vážnom stave s rozsiahlymi popáleninami, uviedol Mašhúd Zafar, predstaviteľ miestnej Nemocnice Abbásího Šahída.

Podľa hasičov, ktorí s požiarom bojovali niekoľko hodín, plamene zrejme zablokovali jedinú únikovú cestu, keďže z ostatných troch strán kolóniu obklopujú väčšie budovy. Presnú príčinu tragédie má určiť policajné vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu