Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vietnam zasiahla prírodná katastrofa: Záplavy a zosuvy pôdy si vyžiadali 43 obetí

Vietnam zasiahli smrtiace záplavy
Vietnam zasiahli smrtiace záplavy (Zdroj: SITA)

HANOJ - Povodne a zosuvy pôdy spôsobené tropickou tlakovou nížou si vyžiadali v severnom a strednom Vietname najmenej 43 ľudských životov a 34 ďalších osôb je nezvestných.

Prírodný živel podľa úradov zranil 21 ľudí a zničil alebo poškodil viac ako 1000 domov. Viac ako 16.700 domov bolo zaplavených a v šiestich provinciách došlo aj zničeniu úrody a infraštruktúry. Evakuáciu nariadili 200.000 ľuďom v severnej provincii Ninh Binh.

Tropická tlaková níž zasiahla Vietnam v utorok a sprevádzali ju silné lejaky. Za tri dni zaznamenali na niektorých miestach až do 50 centimetrov zrážok. V najviac postihnutej provincii Hoa Binh zahynulo 17 ľudí a 15 ďalších zostalo nezvestných.

Medzi mŕtvymi sú aj členovia štyroch rodín, ktorých domy zasypali zosuvy pôdy dnes skoro ráno, keď spali, pričom prišlo o život deväť ľudí a deväť ďalších je nezvestných. V zasiahnutých oblastiach mobilizovali viac ako 250 vojakov, policajtov, členov milícií a dedinčanov, ktorí pokračujú v pátraní po nezvestných, uvádza agentúra AP.

Viac o téme: ZáplavyVietnam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu