Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vietnam zaplavili dažde: Pri povodniach prišlo o život skoro 70 ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP)

HANOJ - Už dovedna 68 ľudských životov a 34 nezvestných si vyžiadali vo Vietname tohtotýždňové zosuvy pôdy a silné dažde, spôsobené tropickou tlakovou nížou. Ďalších 34 ľudí je nezvestných, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie miestnych oficiálnych zdrojov.

Vietnamský úrad na likvidáciu následkov živelných pohrôm dnes vo svojom vyhlásení spresnil, že pri vyčíňaní prírodného živlu sa zranilo 32 ľudí a uhynulo aj vyše 230.000 kusov hospodárskych zvierat, najmä v oblastiach stredného a severného Vietnamu. Tropická búrka zasiahla Vietnam v utorok a odvtedy ju sprevádzajú silné lejaky. 

Vietnam zaplavili dažde: Pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Agentúra AP uvádza vyjadrenie predstaviteľa záchranných tímov z provincie Hoa Binh na vietnamskom severe, kde zahynulo 20 ľudí. Záchranár povedal, že po ôsmich nezvestných osobách, ktoré sa stratili pri zosuvoch rozmočenej zeminy, stále pátra približne 300 vojakov, policajtov a milicionárov. Tropická búrka Khanun pri svojom postupe smerom k Tonkinskému zálivu slabne a očakáva sa, že do severného a stredného Vietnamu prinesie ďalšie dažde.

Viac o téme: ZáplavyPotopaVietnam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu