Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Splácam hypotéku, ale dokumentácia chodí exmanželovi

ilustračné foto
ilustračné foto

Pred viac ako štyrmi rokmi sme s bývalým manželom spoločne kúpili byt a využili na to hypotekárny úver. Po ani nie roku splácania môj exmanžel prestal tento úver splácať a opustil rodinu. V tom období som požiadala banku o odklad splátok z finančných dôvodov, s čím banka súhlasila ale pod podmienkou, ze ja predĺžim dĺžku splácania hypotéky z 20 na 30 rokov. Nakoľko som sa ocitla v zlej situácii neostavalo mi iné, ako súhlasiť.

Po tomto preručení, som začala splácať úver ja, ako spoludlžník. Napriek tomu, ze tento úver uz viac ako tri roky splácam ja, všetka dokumentácia týkajúca sa úveru chodí môjmu exmanželovi a nie mne. V banke mi povedali, že bez jeho vedomia nie je možné zmenu urobiť. Viete mi poradiť, čo by bolo dobre urobiť, aby sa to zmenilo, prípadne ako postupovať, aby som o úver neprišla? Som sama matka s dieťaťom a iný úver za súčasných podmienok nemám šancu získať.

 

Odporúčam vám každopádne navštíviť vašu banku, najlepšie s vašim manželom, a poradiť sa s nimi o možnosti prevzatia úveru, alebo o možnosti vybaviť si nový úver, ktorým by ste ten pôvodný úplne splatili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu