Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nočná dráma neďaleko nákupného centra v Bratislave: Pri Eurovei sa strieľalo!

Miesto činu Zobraziť galériu (2)
Miesto činu (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - V utorok vo večerných hodinách došlo pri známom bratislavskom obchodnom dome k nepríjemnému incidentu. Mali pri ňom padnúť aj výstrely, čo neskôr potvrdila aj polícia. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie. Prípad je v súčasnosti v rukách vyšetrovateľa, polícia presné okolnosti nateraz nepriblížila.

Vaše tipy

"V čase 20:35 sa pred Euroveou strieľalo. Mestskí policajti najprv slovne vyzývali vodiča taxíka, aby zastavil vozidlo. Ten napriek tomu pridával plyn, načo policajt vytiahol zbraň a zamieril na auto. Vodič sa stále snažil uniknúť, na čo policajt vystrelil do vzduchu a znova namieril na auto," napísal Topkám náš čitateľ.

Podľa neho vodič začal cúvať, a vtedy sa spustilo niekoľko výstrelov na vozidlo. "Vodič nakoniec ušiel a policajti ho začali prenasledovať," dodal.

Neznáme okolnosti

Bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff neskôr potvrdil, že k incidentu na Pribinovej ulici skutočne došlo. Zo služobnej zbrane strieľal mestský policajt. "V tejto súvislosti bolo zo strany príslušného útvaru Policajného zboru začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa," uviedol hovorca s tým, že obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené zatiaľ nebolo.

Zo služobnej zbrane strieľal mestský policajt.
Zobraziť galériu (2)
Zo služobnej zbrane strieľal mestský policajt.  (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

"Vyšetrovanie v súčasnej dobe naďalej pokračuje, pričom s prihliadnutím na štádium trestného konania bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," povedal Szeiff. Hovorkyňa MsP hlavného mesta SR Tatiana Kurucová dodala, že zbraň bola použitá v súlade so zákonom pri odvracaní útoku na verejného činiteľa.

 

Viac o téme: EuroveaStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu