Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudí rozhorčilo VIDEO z policajného zásahu: Ženu vyviedli z vlastného bytu, reakcia polície

Policajný zásah v Pezinku.
Policajný zásah v Pezinku. (Zdroj: Tip čitateľa)

PEZINOK - Žena tvrdí, že policajti a súdny znalec sa dobýjali do jej bytu násilím a bez súdneho príkazu. Z vlastného bytu ju vraj vyviedli a obmedzili na osobnej slobode. Všetko preto, že do bytu nechcela vpustiť súdneho znalca.

Žena tvrdí, že exekútora nechcela vpustiť do bytu, pretože na súde bol v tom čase už návrh na zastavenie exekúcie, pretože 4650 eur zaplatila aj s trovmi. "Máme aj konečné vyúčtovanie a exekútor jej druhýkrát vymáha tú istú exekúciu," tvrdí kamarát poškodenej.

Video obsahuje vulgarizmy, upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých a slabšie povahy.

Zásah polície

Exekútor vraj návrh na zastavenie exekúcie dostal, no aj napriek tomu prišiel do bytu znalec s cieľom ohodnotiť ho, pričom mu asistovala polícia. Žena ako dôkaz priložila aj video.

"Osoba u ktorej sa exekúcia vykonávala, bola podľa exekúcie vedenej na príslušnom exekútorskom úrade povinná sprístupniť byt svojho trvalého bydliska za účelom vyhotovenia potrebných úkonov súvisiacich s exekúciou," povedala bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Ženu prepustili

Podľa polície žena aj napriek opakovaným poučeniam exekučného pracovníka odmietla vstup do obydlia a znemožňovala, aby sa byt podliehajúci exekúcii spísal a odhadol.

"Vzhľadom nato, že povinná osoba i napriek opakovaným výzvam neumožnila exekučnému pracovníkovi a znalcovi vstúpiť do priestorov bytu na výkon exekúcie, vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu marenia exekučného konania. Policajti následne osobu v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bola prepustená na slobodu," informovala Mihalíková.

Video obsahuje vulgarizmy, upozorňujeme, že obsah videa nie je vhodný pre maloletých a slabšie povahy.

Zásah polícia II

Polícia v tejto súvislosti zároveň začal trestné stíhanie vo veci prečinu marenia exekučného konania, za ktorý hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: BytNásilieExekúciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu