Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štefana rozhorčila otrasná cesta vlakom z Prešova: Príďte sa zviezť, navrhuje ministrovi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - S nespokojnými cestujúcimi v slovenských vlakoch sa pretrhlo vrece. Štefan pred dvomi týždňami cestoval z Prešova do Popradu a povedal si, že už nikdy viac. O svoju nepríjemnú skúsenosť a názor sa s nami rozhodol podeliť.

Vaše tipy

„Cestoval som vlakom z Prešova do Popradu s dcérou kvôli návšteve aquaparku,“ ozrejmuje Štefan. Prekvapilo ho však, aký drahý bol cestovný lístok, ani jeho 9-ročná dcéra nemohla cestovať zadarmo. „Požadovali po mne nezmyselný preukaz, ktorý som na mieste nemohol vybaviť, lebo som nemal fotografiu a na železnici fotografie nerobia,“ spomína otec, ktorého cesta z Kysaku do Popradu stála spolu s dcérou zhruba 7 eur.

Cestovanie v slovenských vlakoch prinútilo Miroslava konať: Špina ako v stredoveku!

„Vo vlaku sa nedali normálne zavrieť dvere a trasu do Popradu sme absolvovali v bunde, lebo nám bola zima,“ sťažuje sa. Okrem zimy mu prekážalo aj to, že vlak bol starý a hrdzavý, navyše, zapáchalo v ňom. „A pri brzdení som myslel, že ohluchnem. Tento vlak ide cez dedinky a občania musia trpieť hlučnosťou vlaku pri každom zastavovaní,“ doplnil.

Veľká hanba slovenských železníc: Každé ráno prežívam cestou do práce hrôzu

Za cenu lístka by Štefan čakal vyšší komfort a čistotu aspoň na toaletách. „Nevozíte odpad, ale ľudí cez obývané územie,“ hnevá sa Prešovčan, ktorý svoju sťažnosť uzavrel takto: „Navrhujem ministrovi, nech navštívi Prešov a zvezie sa takýmto ranným vlakom, v ktorom 80 percent tvoria študenti a 20 percent pracujúci ľudia.“

Štefana rozhorčila otrasná cesta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: VlakŽeleznicaCestovanie vlakom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu