Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Slovensku cestujeme ako v Kocúrkove: Vo vlaku do Bratislavy som takmer zamrzol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA/KOMÁRNO – Arktická zima komplikuje aj cestovanie v niektorých vlakoch. Najmä, keď sa v nich nekúri. Do redakcie nám napísal rozhorčený čitateľ, ktorý vo vlaku už týždeň mrzne až na kosť.

Vaše tipy

„Teplota v týchto dňoch je hlboko pod bodom mrazu, aktuálne je v regióne okolo -12 stupňov Celzia. Ale na linke REX Komárno - Bratislava sa už týždeň každé ráno cestujúci môžu tešiť na vlakové súpravy bez kúrenia,“ napísal čitateľ Topiek, ktorý tvrdí, že sa ráno čo ráno od 18. januára vo vlaku spoločnosti RegioJet stretáva s rovnakým problémom, keď o 7.50 pravidelne cestuje z Dunajskej Stredy do Bratislavy. Vo vlaku sa podľa jeho osobnej skúsenosti nekúri.

Štefana rozhorčila otrasná cesta vlakom z Prešova: Príďte sa zviezť, navrhuje ministrovi

„Avšak, ľudia majú dosť kreativity, mali by ste vidieť, ako cestujúci sedia v nekúrenej súprave v zimných bundách a čiapkach,“ opísal uzimený muž. Keď sa vlakového personálu pýtal na dôvod problému, dostal odpoveď, že „už je to nahlásené“. „Teplotu v súprave namerať nemôžem, teplomer so sebou nenosím. Ale asi by som mal... a, samozrejme, dobrú prikrývku,“ dodal Dunajskostredčan, ktorý sa čuduje, prečo kúrenie neopravili už počas týždňa alebo na trať neposlali inú súpravu.

Nespokojný cestujúci nám poslal aj fotografie zamrznutých okien
Zobraziť galériu (3)
Nespokojný cestujúci nám poslal aj fotografie zamrznutých okien  (Zdroj: Tip čitateľa, Gergely)

Veľké nedorozumenie

Na príčinu pokazeného kúrenia sme sa po sťažnosti cestujúceho spýtali priamo spoločnosti RegioJet. „Sťažnosť sme detailne preverili. Overovali sme funkčnosť kúrenia v týchto vlakoch každý deň počas tohto týždňa a podľa našich zistení to zatiaľ vyzerá, že cestujúci neopísal situáciu presne a týkala sa iba dnešného dňa,“ napísal nám Aleš Ondrůj, tlačový hovorca spoločnosti RegioJet.

Informácie nespokojného cestujúceho RegioJet nemôže potvrdiť. Podľa technickej evidencie spoločnosti nebol na vlaku REX s odchodom z Dunajskej Stredy o 7.50 do Bratislavy od pondelka do štvrtka nejaký problém s kúrením. Súpravy jazdili štandardne vykúrené a kúrenie fungovalo bez závad až do štvrtka. „Iba v piatok sa vo vlakovej súprave tohto spoja vyskytla porucha kúrenia, ktorú sa, bohužiaľ, nepodarilo pred odchodom vlaku z Dunajskej Stredy odstrániť,“ vysvetlil Ondrůj.

Na Slovensku cestujeme ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Gergely)

Každý deň jazdí iná vlaková súprava

Podľa ďalších slov hovorcu sa závadu hneď po príchode do Bratislavy podarilo odstrániť. „Je to nepríjemné, mrzí nás to, ale podobné prevádzkové závady sa v každodennej zimnej prevádzke občas môžu vyskytnúť. Situácia sa v danom okamihu nedala vyriešiť inak, bolo nevyhnutné kúrenie opraviť v Bratislave,“ spresnil Ondrůj.

K svedectvu cestujúceho na záver hovorca dodal, že na spomínanej trase z Dunajskej Stredy do Bratislavy jazdí každý deň ráno o 7.50 iná vlaková súprava podľa prevádzkového obehu. „Nie je ani prevádzkovo možné, aby niekoľko dní za sebou štandardne jazdila rovnaká vlaková súprava, v ktorej by niečo nefungovalo. Dnešná situácia nás mrzí, cestujúcim sme sa za spôsobené nepohodlie ospravedlnili a závadu sme čo najrýchlejšie odstránili,“ doplnil hovorca spoločnosti RegioJet.

Viac o téme: RegioJetCestovanie vlakomPokazené kúrenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu