Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pavol doplatil na omyl sprievodkyne: Do vlaku po nás prišli policajti v gumených rukaviciach

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/KOŠICE – Označili vám niekedy vo vlaku omylom nesprávny cestovný lístok? Poviete si, to sa môže stať každému, veď sa nič strašné neudialo. Pavol z Košíc by však podobnú skúsenosť už nikdy viac nechcel zažiť. Hrôzostrašná reakcia sprievodkyne urobila z dvojice slušných ľudí zločinecké indivíduá.

„Všetko to začalo sobotnou cestou z Košíc do Bratislavy, keď sprievodkyňa, ktorá označovala lístky, spravila chybu a označila nám nesprávne lístky, kúpené na nedeľnú spiatočnú cestu vlakom z Bratislavy do Popradu. V sobotu prebehla kontrola vo vlaku dvakrát po zmene sprievodcov v Žiline, no druhý sprievodca nám nepovedal ani slovo,“ opísal Pavol začiatok nepríjemného zážitku. Na košickej stanici kupoval lístky pre dve osoby a zaplatil za ne kartou 67 eur.

Štefana rozhorčila otrasná cesta vlakom z Prešova: Príďte sa zviezť, navrhuje ministrovi

Náhoda je však blbec, o čom sa Paľo, bohužiaľ, presvedčil na vlastnej koži. Zhodou okolností si totiž ponechal práve neoznačené sobotné lístky a druhý z nedele vyhodil alebo zabudol vo vlaku. „Keď som sa vo vlaku chystal predložiť lístky, zistil som, že sú to vlastne tie včerajšie, ktoré mala sprievodkyňa označiť. Keďže som mal stále jeden nedeľný lístok a potvrdenie o zaplatení celej sumy kartou, predpokladal som, že nenastane žiadny problém a sprievodkyňa nad tým mávne rukou a pochopí, že jej kolegyňa spravila chybu,“ uvažoval Pavol cestujúci rýchlikom R607. To sa však nestalo a reakcia sprievodkyne bola ako zo zlého sna.

Nemáte platný cestovný lístok!

Sprievodkyňa sa postarala o horúce peklo vo vlaku. Hoci jej Paľo predkladal lístky už s upozornením na chybu, jej reakcia bola neuveriteľná: „Situáciu nebola ochotná pochopiť a dookola sa oháňala jednou vetou: Nemáte platný cestovný lístok!“ Cestovateľ si odmietol zaplatiť cestu z Bratislavy do Popradu ešte raz a sprievodkyňa situáciu vyriešila tým, že zavolala policajnú hliadku.

V Novom Meste nad Váhom do vlaku nastúpili policajti v gumených rukaviciach, ktorí dvojicu cestujúcich prišli vyniesť z vlaku. „Hoci policajti vysvetlenie prijali, povedali, že musia chrániť sprievodkyňu a spolu s mojou snúbenicou nás musia vyniesť. Na otázku, kto bude chrániť nás, som nedostal žiadnu odpoveď. Nastalo iba trápne ticho,“ dodal Paľo.

Pavol doplatil na omyl
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Slovenská hanba

Situácia bola pre dvojicu taká nepríjemná, že nakoniec obaja partneri rezignovali a boli ochotní zaplatiť cestu navyše. Sprievodkyňa im však k sume priúčtovala ešte aj pokutu vo výške 30 eur. „Pri sebe som mal v hotovosti len 15 eur, a keď som chcel zaplatiť kartou, odpovedala mi, že taká možnosť nie je a musíme vystúpiť na ďalšej stanici. Podotkla však, že ona sa rozhodla vylúčiť nás z vlaku“ spomína mladý muž, ktorého s partnerkou „vysadili“ v Trenčíne, kde museli dve hodiny čakať na ďalší vlak.

„Dôchodcovia a študenti cestujú zadarmo a človek, ktorý si zaplatí skoro 70 eur za cestu, je vyvedený policajnou eskortou z vlaku. To je také slovenské. Hanbím sa,“ priznal na záver Pavol, ktorého do neba volajúca nespravodlivosť nahnevala a prinútila zamyslieť sa nad systémom fungovania slovenskej spoločnosti.

Pavol doplatil na omyl
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: OmylSprievodkyňaCesta vlakom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu