Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na bratislavskej diaľnici svietia non-stop aj cez deň: Takto šetria dane?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Na jednom úseku bratislavského obchvatu svietia lampy nepretržite vo dne i v noci. Táto záhada pokračuje a jeden z našich čitateľov nás na ňu upozornil. Zisťovali sme, o čo ide a prečo táto absurdnosť stále trvá.

Na jednom z úsekov bratislavského obchvatu svietia lampy už štyri dni vkuse a to aj cez deň. Zaujímavosťou je, že predtým nesvietili až mesiac. A to vôbec.

Na tento fakt nás upozornil jeden z čitateľov. Nepozdávalo sa mu, prečo sa energia míňa na svetlo počas slnečného dňa. Opýtali sme sa teda kompetentných, kde je problém.

Lampy svietia aj za bieleho dňa
Zobraziť galériu (3)
Lampy svietia aj za bieleho dňa  (Zdroj: Tip čitateľa)

Takto sa šetrí?

V čase zvyšovania daní a šetrenia každého eura, mnohí pokrútili hlavami, keď prechádzali za slnečného dňa pod svietiacimi lampami. Kde sa stala chyba nám prezradil až hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

"Na tomto úseku predtým lampy nesvietili mesiac, pretože sa niekto pokúšal ukradnúť káble. Teraz sa situácia napravuje a z dôvodu opravy teraz lampy svietia nepretržite," vysvetlil Jánošík.

Na bratislavskej diaľnici svietia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Záhada je tak, pravdepodobne, vyriešená. Neznámi výtržníci spôsobili škodu, za ktorú teraz budeme musieť všetci zaplatiť. Lampy budú vodičom ešte pár dní teda svietiť na cestu aj za bieleho dňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu