Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zimné prekvapenie: Daniel našiel v januári nevšedný hubársky úlovok!

Hliva ustricová sa dá nájsť ešte aj dnes. Zobraziť galériu (3)
Hliva ustricová sa dá nájsť ešte aj dnes. (Zdroj: Tip)

BRATISLAVA/PÚCHOV - Namiesto snehovej prikrývky, na ktorú sme v tomto období zvyknutí, sa príroda rozhodla vyšantiť úplne iným spôsobom. Teplé počasie spôsobilo, že kde-tu vykukla zo zeme aj púpava, alebo sa zmätená včela rozhodla prevetrať svoje krídla. Ako však redakcii Topiek dokázal Daniel, v januári sa dá úspech dosiahnuť aj pri zbieraní hríbov.

Boli ste aj vy v novom roku na hubačke a odniesli ste si z lesa nejaké zaujímavé úlovky? V tom prípade ich fotografie s popisom posielajte na e-mailovú adresu tipy@topky.sk a my ich radi uverejníme.

"Zasielam Vám fotky z dnešnej (3.1.2014) hubačky v Púchove na Lachovci. Momentálne počasie vyhovuje Hlive ustricovej, mimoriadne zdraviu prospešnej hube a vytvára krásne trsy na starých pňoch a popadaných stromoch," objasnil Topkám okolnosti zberu Daniel z Púchova.

Zimné prekvapenie: Daniel našiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip)

Podľa neho hliva rastie normálne aj cez zimu, ale neznesie mrazy. "A tak kto nelení, nemusí nakupovať túto vzácnu hubu v supermarketoch," dodal Daniel, ktorý možno práve teraz motivoval aj ďalších k tomu, aby sa vydali dnes na prechádzku do prírody.

Tá je zjavne naklonená viacerým "anomáliám", a tak by snaha hubárov nemusela byť márna.

Zimné prekvapenie: Daniel našiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu