Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlásenie polohy Kaliňákovi ste si vzali k srdcu: Čítajte, čo ďalšie chcete ministrovi oznámiť!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Po tom, čo parlament schválil novelu zákona o hlásení pobytu v zahraničí z dielne ministerstva vnútra, sa na internete strhla vojna za jeho zrušenie. Za jeho nedodržanie totiž po novom mali byť občania sankcionovaní. Viacerých čitateľov Topiek tieto správy nahnevali a šéfovi rezortu vnútra Robertovi Kaliňákovi navrhli aj ďalšie aktivity, ktoré by mohli nahlasovať.

Ako sme vás už v piatok informovali, na najznámejšej sociálnej sieti vznikli viaceré skupiny, ktoré ľudí vyzývajú, aby na stránke ministerstva vnútra nahlasovali každý svoj pohyb. Mnohí sa chopili príležitosti a celú vec poňali recesisticky.

Práve záplava hlásení a veľký odpor voči novele zákona vyburcovali ministra vnútra Kaliňáka k tomu, aby ešte v piatok zvolal mimoriadnu tlačovú konferenciu. Na nej vyhlásil, že pokuta bude hroziť len v prípade, že nastane nenahlásením pobytu škoda.

Novelu zákona obhajoval argumentom, že ľudia odchádzajú na dlhšie mimo Slovenska a po návrate sa sťažujú, že štát zanedbal niektorú povinnosť voči nim ako napríklad doručovanie pošty či poskytovanie dávok. „Chceme, aby si občan uvedomil, že je to dobré. Ak to nespraví, je to na ňom, ale potom sa nemôže sťažovať,“ vysvetľoval minister.

Práve z tohto dôvodu malo byť pokutovanie nenahlásenia pobytu v zahraničí dlhšie ako 90 dní vhodným riešením. Mnohým však táto povinnosť pripomína praktiky bývalého režimu.

Aj čitatelia Topiek si preto vzali k srdcu povinnosť nahlasovať svoju polohu, dokonca ministrovi navrhujú aj iné aktivity, ktoré by sa mali štátu nahlásiť. Prečítajte si ich.

 

Alena Brončeková navrhuje nahlasovať:

-každé prefarbenie vlasu, či inú zmenu imidžu u občanov, nakoľko zmenil svoj výzor a nemusí byť zhodný z občianskym preukazom

- tak isto hlásiť každý váhový prírastok či úbytok

- nákup novej pokrývky hlavy, pretože to môže ministrovi sťažiť satelitné sledovanie občanov, nakoľko si zámerne zakrývame identifikačné znaky.

- každé nové tetovanie či nové narastené znamienko aj na okom nie voľne viditeľnom mieste

- ale úplne by stačilo, keby nám dovolili na ulici robiť potrebu ako psíkom, pretože by mali našu cestu jasne zdokumentovanú

Takže toľko, nech to pomôže ministrovi krásavcovi, pokiaľ nás všetkých neočipujú.

 

Braňo:

Navrhujem, aby sme nahlasovali štátu aj počet kýchnutí, kašľaní, prdení a pod. To všetko by sa mohlo spracovávať na štatistickom úrade. Preto treba nabrať nové pracovné sily. A to najdôležitejšie, navrhujem, aby po spracovaní štatistickým úradom sme ešte tieto veci aj zdanili, veď štát potrebuje peniaze viac ako soľ.

Hlásenie polohy Kaliňákovi ste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Štefan:

Bolo by treba hlásiť aj pravidelnú stolicu.A vždy posielať jednu  kópiu trojvrstvového toaletného papiera.

 

JanoP:

Navrhujem, aby sa v SR zaviedol predtlačený formulár, ktorý by bolo možné zakúpiť v predajniach ŠEVTu za jednotnú cenu 10 €. Záujemca by iba dopísal svoje osobné údaje.

Znenie:

Pán minister, idem sa vysrať. Môžem?

Hlásenie polohy Kaliňákovi ste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

 

Ďalší by Kaliňákov zákon vylepšili:

 

Robert:

Navrhujem nahlasovať polohu pri súloži, ak je táto mimomanželská, aby mal z toho niečo aj partner.

 

Tony:

Počet dní do výplaty, keď nám hotovosť v peňaženke klesne pod 5 eur, aby štát vedel, ako svojimi koncepčnými strategickými rozhodnutiami prispieva k zvyšovaniu životnej úrovne občanov. Hlásenie sa bude vzťahovať predovšetkým na strednú vrstvu, ktorá to tu celé financuje. Iba vďaka tomuto druhu hlásenia budú politici schopní včas si pobaliť kufre a zdrhnúť na Bahamy, aby sa vyhli skladaniu účtov a dlhodobému pobytu v nápravnom zariadení. Ak nie niečomu horšiemu.   

 

Tatiana:

Hlásim našému štátu že odchádzam do sexshopu kúpiť si "Robertka" Neviem ako dlho sa tam zdržím...

 

Laco:

No ja som ohlásil svojho šogora Dežija , že sa nachádza v Amsterdome. Za ohlásenie pýtam od Ministra odmenu 1 000 love.

Hlásenie polohy Kaliňákovi ste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Gejza Móricz

Tento zákon by mohli ešte vylepšiť tým, že každý občan by dostal GPS zariadenie. Na základe týchto údajov by štát presne vedel, v ktorom momente, kde sme boli. Samozrejme GPS zariadenie by mali občania na základe zákona zaobstarať za vlastné peniaze.

 

Miroslav:

P. Doc. Kaliňák, práve som sa odpojil od mladej a musím sa vrátiť k starej asi za pol hodky. Zdravím a hlásim.

 

Martin:

Ja by som chcel nahlásiť štátu cez sms alebo nejakou čipovou kartou pri vstupe na WC, kedy sa pôjdem vysr_ť... Ak tam budem viac než minútu... čo ak nebudem môcť otvoriť poštárke, ktorá mi nesie súdnu poštu?

Hlásenie polohy Kaliňákovi ste
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Poriadny Občan František Putera vzal povinnosť veľmi zodpovedne:

Takže najbližšia sobota:

od 8.00 návšteva reťazcov Tesco, Baumax, Hornbach, potom pobyt na parcele č. (oznámim dodatočne) typu záhrada o výmere 1300 m2 v katastrálnom území Bratislava-Lamač. Návrat do miesta trvalého pobytu vo večerných hodinách.

Nedeľa:

Celodenný cykloturistický pobyt v susednej Rakúskej republike. Vlastním totiž pomerne slušný cestný bicykel a škoda by ho bolo zničiť na našich neslušných výtlkoch. Trasa Bratislava-Berg-Edelstall-Prelenkirchen-Rohrau-Gerhaus-Pachfurth-Bruck an Leitha-Wien-Kahleberg-Klosterneuburg-Wien-Lobau-Schonau-Wagram-Orth-Eckartsau-Witzelsdorf-Hainburg-Braunsberg-Wolfsthal-Bratislava. Štart 9.30, návrat približne o 20.00.

Toto je samozrejme tzv. suchý variant, v prípade dažďa zrejme ostanem v mieste trvalého pobytu, ale to by som upresnil podľa aktuálnej situácie. Myslíte, že stačí takto, alebo ešte nejaké vhodné podrobnosti ? Aký je Váš fundovaný názor?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu