Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sexuálny škandál v hypermarkete: Obchytkávanie a oplzlé návrhy od riaditeľa!

Zamestnankyňa má zo šéfa dodnes strach
Zamestnankyňa má zo šéfa dodnes strach (Zdroj: Tip čitateľa)

TRNAVA – Peklo na pracovisku! Podarilo sa nám získať spoveď bývalej zamestnankyne jedného z hypermarketov na západnom Slovensku, ktorá sa stala obeťou sexuálneho obťažovania priamo na pôde predajne. Prípad je o to šokujúcejší, že hlavným aktérom oplzlých návrhov a nevhodných dotykov mal byť samotný riaditeľ. Ozvali sa dokonca aj ďalšie zamestnankyne, v ktorých údajný zvrhlík vyvoláva strach! Prípadom sa podľa našich informácií zaoberá už aj vedenie obchodného reťazca.

Vaše tipy

Všetko začalo v septembri, keď, nazvime ju Anna, nastúpila na pozíciu predavačky v spomínanom hypermarkete. Spočiatku malo ísť len o nevinné návrhy, ktoré pohľadná žena ignorovala. „Mal iba sexistické narážky, nevšímala som si ich,“ opísala správanie nadriadeného. Riaditeľ však neostal len pri slovách a neskôr pritvrdil. K úchylným rečiam sa pridali nevhodné dotyky a obchytkávanie.

Vtedy si už Anna povedala dosť a šéfa slušne požiadala, aby s tým prestal. Odmietnutie ho však neodradilo. Práve naopak, zamestnankyňu začal bombardovať nevhodnými SMS-kami, v ktorých zvrhlé návrhy posunul o krok ďalej. „Písal mi v nich aká som sexi a že keby bol so mnou sám, vedel by sa mi viac venovať,“ opisuje Anna jednu zo správ. Svoje predstavy si neskôr aj splnil. Začal vyhľadávať situácie, kedy mohol byť na pracovisku s predavačkou sám, a tam ju obchytkával.

Napriek tomu, že mu Anna opakovane dávala najavo, že sa jej takýto prístup nepáči, riaditeľ s tým nehodlal prestať a vyhrážal sa jej výpoveďou. „Vyhrážal sa mi... že nech to neriešim, lebo prídem o prácu. Že on je riaditeľ a mne by to aj tak nikto neuveril,“ opisuje peklo na pracovisku Anna. Obťažovanie pokračovalo naďalej až prerástlo do neúnosnej miery. Keď riaditeľ povzbudený svojím postavením pochopil, že Anna na jeho návrhy nepristúpi, začal ju psychicky deptať. „Začal na mňa kričať, psychicky som to nezvládla,“ dodáva zúfalá žena s tým, že riaditeľ neobťažoval len ju, ale aj ďalšie kolegyne, ktoré však zo strachu mlčia.

Z obavy, že príde o prácu, úchylne správanie nadriadeného niekoľko mesiacov trpela. Nakoniec ale pozbierala všetku odvahu a so svojím trápením sa zverila na personálnom oddelení. Tam však nepochodila, a tak jej neostávalo nič iné, ako podať výpoveď. Napriek tomu dúfa v spravodlivosť a verí, že riaditeľ, ktorý zneužíva svoju funkciu na nechutné hrátky, bude potrestaný.

V nedeľu zaslala vedeniu sťažnosť, v ktorej opísala svoje dlhoročné trápenie, no ostalo bez odozvy. Prípadom sa kompetentní začali zaoberať až vtedy, keď sme ich na sexuálne obťažovanie upozornili my. Prešetrovanie nepríjemného zážitku sa tak dalo do pohybu a Anna dúfa, že vinníka trest neobíde.

Ak ste sa aj vy stali obeťou sexuálneho obťažovania priamo na pracovisku, napíšte nám váš príbeh na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu