Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trapas v obchodnom centre: Vodičke skrížil cestu obrubník, ostala na ňom "visieť"

Vodička si z nehody ťažkú hlavu nerobila Zobraziť galériu (4)
Vodička si z nehody ťažkú hlavu nerobila (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Úzke pruhy, vysoké obrubníky a nekonečné krúženie pri hľadaní voľného miesta. Tieto útrapy pozná snáď každý, kto sa niekedy vybral na nákupy do veľkého obchodného centra a odvážil sa svojho štvorkolesového miláčika zaparkovať v podzemnej garáži. Prekážky pri kľučkovaní k vytúženému parkovaciemu miestu sa stali osudnými aj pre vodičku z Bratislavy, ktorá pri nešťastnom manévrovaní ostala „visieť“ na deliacom obrubníku.

Vaše tipy

Mladá šoférka z hlavného mesta pri vchádzaní do útrob podzemnej garáže zrejme neodhadla šírku jazdného pruhu a svojím červeným tátošom nabehla rovno na deliaci obrubník, na ktorom ostala visieť. Vodiči, prechádzajúci okolo nezvyčajne „zaparkovaného“ auta len krútili hlavami, väčšina z nich však chápavo.

Čitateľ, ktorý sa s nami o vtipný záber podelil, si o krkolomných uličkách podzemných garáží myslí svoje. „Ten, kto to naprojektoval, by si zaslúžil. Dúfam, že sa kočka odtiaľ nakoniec dostala,“ napísal nám. Problém s parkovaním v podzemí však netrápi len Bratislavu, ale aj iné mestá po celom Slovensku. Úzke parkovacie miesta a ešte užšie jazdné pruhy, ktoré oddeľujú vysoké obrubníky, ležia v zuboch nejednému vodičovi.

 

Vodička si z nehody ťažkú hlavu nerobila
Zobraziť galériu (4)
Vodička si z nehody ťažkú hlavu nerobila  (Zdroj: Tip čitateľa, )

 

„Podzemné garáže sa projektujú tak, aby sa dostalo čo najviac áut na čo najmenšiu plochu. Málo miesta je na všetko - neraz až tak, že keď chce človek vystúpiť, mal by jazdiť kabrioletom a sklopiť strechu, aby mal kadiaľ,“ myslí si motoristický novinár Jozef Vydra. Najväčším problémom, na ktorý doplatila aj slečna z Bratislavy, je nájazd do garáže. „Miesta je naozaj málo, prístup je nielen úzky, ale aj strmý,“ povedal Vydra. Neraz sa potom stane, že vodič s autom ostane „visieť“ na obrubníku.

 

Úzke parkovacie miesta sú nočnou morou každého vodiča
Zobraziť galériu (4)
Úzke parkovacie miesta sú nočnou morou každého vodiča  (Zdroj: Vladimír Labát)

 

Ak sa chcete prekérnym situáciám pri parkovaní v podzemí vyhnúť, treba sa vyzbrojiť pevnými nervami, trpezlivosťou a hlavne veľkou opatrnosťou. „Pri operácii „parkovanie“ znížte v prvom rade rýchlosť a zabudnite šliapať na plyn. Aj keby ste sa kolesom chceli vyšplhať na stredový "minimúrik", pri pomalej jazde vás to nepustí,“ radí novinár Vydra. Ak sa vám však stretu s obrubníkom nepodarí vyhnúť, nesnažte sa z neho dostať vlastnou silou a radšej zavolajte odťahovú službu. 

 

Vchádzanie je najproblémovejšie...
Zobraziť galériu (4)
Vchádzanie je najproblémovejšie...  (Zdroj: Vladimír Labát)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu