Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Luxusné Bentley so slovenským EČV rozzúrilo Maďarov: V Budapešti im parkuje na chrapúňa!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: FB)

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA - Niektorým ľuďom správne parkovanie stále nič nehovorí a svoje tátoše sú schopní odstaviť tam, kde im to práve príde vhod. Bez ohľadu na to, či niekoho blokujú, stoja na zákaze alebo na vyhradených miestach. Jeden z podobných klenotov odfotili nedávno aj v centre Budapešti, kedy šofér nechal svoje dvestotisícové Bentley na ozdobnej dlažbe v zakázanej zóne a kontrolórov akosi netrápilo, že tam stojí niekoľko hodín. Žeby mu bolo "pomohlo" komárňanské EČV a zahraničný parkovací preukaz pre zdravotne postihnutých za čelným sklom?

Luxusné Bentley so slovenským
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

K snímke, ktorá sa objavila na facebookovej stránke venovanej zveľadeniu Budapešti, sa okrem pobúrených rezidentov metropoly vyjadrili aj tí, čo majiteľa luxusného auta osobne poznajú z pracovnej sféry.

"Je to belgický gentleman. Medzinárodný právnik, ktorého spoločnosť je registrovaná na Slovensku. Mimochodom, nie je postihnutý a karta vozičkára je tiež slovenská. Je to v podstate úplne normálny chlap, no jeho parkovacie zvyky sú v niektorých kruhoch veľmi dobre známe," píše sa v jednom z komentárov.

Iné už neboli natoľko "zhovievavé" a odporúčali vziať spravodlivosť do vlastných rúk a nabudúce použiť odstrašujúce prostriedky ako poškriabanie laku, prípadne zakúpenie samolepiek s obrázkom, že dotyčná osoba "parkuje ako debil".

Luxusné Bentley so slovenským
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

To sa však nepozdávalo údajnému vinníkovi sporného parkovania, ktorý tiež prispel svojím vyjadrením a snažil sa uviesť veci na pravú mieru. "Som vlastníkom tohto neslávneho Bentley, ktoré je súčasťou tohto príspevku. Som právnik v EÚ, pracujem 15-18 hodín denne a plynule sa dohovorím ôsmimi jazykmi. Obaja moji rodičia sú z 80 % postihnutí. Napriek svojej zaneprázdnenosti si nájdem toľko času, aby som ich odviezol k lekárovi, pretože ich mám rád a ich blahobyt má pre mňa prvoradý význam. Mnohokrát sa stretám s tým, že bezohľadní a nekultúrni ľudia zaberajú parkovacie miesta vyhradené pre vozičkárov. Moji rodičia sa už ťažko hýbu, preto sa snažím doviezť ich čo najbližšie k cieľu. Vďaka 30-ročnej tvrdej práci mám po Európe niekoľko firiem. Aj toto auto som si kúpil vďaka svojej poctivosti a inteligencii. Celý život som veril a bojoval za demokraciu. Proti tým, ktorí ma ohovárajú, podniknem právne kroky!"

Majiteľ auta si na Facebooku vytvoril profil s menom Jen Gaultier.
Zobraziť galériu (6)
Majiteľ auta si na Facebooku vytvoril profil s menom Jen Gaultier.  (Zdroj: FB)

 

Napriek tomu, že fotografie nie sú práve najostrejšie, treba niektoré informácie internetových užívateľov poopraviť. Na parkovacom preukaze, ktorý platí v krajinách Európskej únie, nie je sú písmená SK, ktoré by určovali, že bol vydaný v Slovenskej republike, ale písmeno B ako Belgicko. Táto karta podľa portálu guidesocial.be jej majiteľovi umožňuje, aby vo svojej domovskej krajine parkoval na dobu neurčitú v modrých oblastiach, na miestach pre invalidov a vo väčšine obcí parkoval zdarma aj na miestach s parkovacím automatom. Na území iného členského štátu však poskytuje iba také práva na parkovanie, aké sú stanovené v tomto štáte.

Luxusné Bentley so slovenským
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: guidesocial.be)

Ako právnik si je teda majiteľ určite vedomý, že ani pri odvoze svojich zdravotne postihnutých rodičov k lekárovi, nemôže odstaviť auto kdekoľvek, kde sa mu zachce. A to ani vtedy, ak sú miesta pre vozičkárov obsadené, či už oprávnene alebo neoprávnene. Najmä ak vraj nejde o prvý prípad v jeho bohatej "parkovacej kariére".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu