Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Výbuch a mohutný požiar v Košiciach: Horelo jedno auto za druhým!

Po požiari ostala na parkovisku poriadna spúšť
Po požiari ostala na parkovisku poriadna spúšť (Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE – Obrovský výbuch a následný požiar zobudili v noci na dnes obyvateľov košického sídliska KVP, kde pred jedným z panelákov na Hermekovej ulici vybuchlo auto podnikateľa. Na parkovisku sa potom plamene z horiaceho vraku začali šíriť na jedno auto za druhým!

Vaše tipy

Čitateľka, ktorá sa stala očitou svedkyňou nočnej drámy na Hermekovej ulici, nám napísala, že obrovský výbuch a záblesk ju prebudil v noci okolo 2:30. „Horelo susedovo auto. Je podnikateľ, má sieť predajní bicyklov a športových potrieb,“ opísala. Horiace auto hasili približne 40 minút, no medzitým sa požiar stihol rozšíriť aj na vedľa stojacu Škodu Felíciu a následne na ďalších osem áut.

Informácie potvrdil aj košický policajný hovorca Alexander Szabó. "Doposiaľ neznámy páchateľ včera okolo 02,15 hod. na Hemerkovej ulici v Košiciach úmyselne zapálil zaparkované motorové vozidlo zn. Opel Vario," uviedol pre Topky. Požiar dodávku úplne zničil, čím podpaľač spôsobil majiteľovi škodu vo výške 17 tisíc eur. Celkom požiar zničil až 10 áut, pričom predbežnú škodu vyčíslili na 27 400 eur.

Na mieste údajne vládla panika a zasahovali aj policajti s vycvičenými psami. Majiteľ dodávky, ktorej požiar spôsobil sériu ďalších, má teraz hlavu v smútku. „Čo poznám suseda, je to nekonfliktný typ, vášnivý športovec. Je to strašné,“ dodala. Jeho auto však niekto podpálil úmyselne. "Zisťovateľ príčin požiaru z HAZZ určil úmyselné zapálenie doposiaľ nezistenou tekutou horľavinou," informoval hovorca a dodal, že po páchateľovi pátrajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu