Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pre ničivý lesný požiar museli evakuovať 4 tisíc ľudí z turistického centra

Španielski hasiči bojujú s požiarom Zobraziť galériu (2)
Španielski hasiči bojujú s požiarom (Zdroj: SITA)

MADRID - Tisíce ľudí z okolia španielskeho stredomorského turistického centra Marbella museli pre veľký lesný požiar evakuovať. S ohňom bojuje 250 požiarnikov, 8 lietadiel a 10 helikoptér.

"Môžem potvrdiť, že z preventívnych dôvodov sme evakuovali približne 4000 osôb," povedal šéf regionálnej vlády v provincii Malaga Elias

Bendodo pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu RNE. "Oheň zničil viacero domov," dodal. Požiar vypukol vo štvrtok poobede v horách Sierra Negra a rýchlo sa šíril pre relatívne nízku vlhkosť, silný vietor a vysoké teploty. Predstaviteľ regionálneho ministerstva vnútra José Luis Ruiz Espejo povedal, že hasiči predpokladajú úmyselné založenie požiaru. Podľa Espeja dvaja ľudia boli zranení, jeden vážne.

Španielsko postihli počas najsuchšieho leta za 70 rokov viaceré lesné požiare v rozličných častiach krajiny. Od 1. januára do 12. augusta oheň zničil 139 886 hektárov pôdy, čo je trikrát toľko ako v tom istom čase v roku 2011 a podľa ministerstva poľnohospodárstva najviac za 10 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu