Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zakliate košické parkovisko: Tretí požiar na tom istom mieste, obyvatelia majú strach!

BMW niekto polial horľavinou a zapálil Zobraziť galériu (2)
BMW niekto polial horľavinou a zapálil

KOŠICE - Opäť Hemerková ulica! Obyvatelia košického sídliska KVP si už začínajú myslieť, že ich parkovisko je zakliate. V priebehu pár mesiacov tam už totiž tretíkrát vypukol požiar z podpálených áut. V predchádzajúcich prípadoch vyhorelo spolu vyše desať áut a dnes horelo ďalšie. Obrovská škoda vznikla majiteľovi BMW, ktoré mu niekto úmyselne zapálil.

Vaše tipy

Dnes skoro ráno neznámy podpaľač na Hemerkovej ulici v Košiciach znčil na parkovisku stojace BMW. „Polial neznámou horľavou látkou osobné motorové vozidlo zn. BMW, ktoré následne na to zapálil,“ uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó. Záškodník z miesta ušiel a polícia po ňom teraz intenzívne pátra. Nešťastnému majiteľovi spôsobil škodu vo výške 1500 eur.

Šokujúce však je, že ide už o tretí prípad podpaľačstva za krátky čas na tom istom parkovisku. V auguste na Hermekovej ulici horela dodávka značky Opel, z ktorej sa vtedy plamene rozšírili na ďalších až desať áut a spôsobili obrovské škody. Mesiac na to, opäť vypukol požiar a opäť horelo auto toho istého majiteľa, tentoraz Hyundai. Plamene sa v tomto prípade našťastie nerozšírili na vedľa stojace autá a podpaľač tak nenapáchal väčšie škody.

Opakované požiare už začali obyvateľom košického sídliska naháňať strach. „Bojíme sa o autá, byty, niečo s tým treba začať robiť,“ povedala nám jedna z nich, ktorá požiar videla na vlastné oči. Či podpálené BMW patrilo tomu istému majiteľovi, ako v prvých dvoch prípadoch, je nejasné. Údajne sa však obzeral po novom v autobazároch. Po sídlisku dokonca koľujú informácie, že autá si dal podpáliť na objednávku, aby vykryl svoje dlhy. To sa však zatiaľ nepotvrdilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu