Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto už nie je náhoda: Po nočnom požiari 11 áut horelo ďalšie, toho istého majiteľa!

Hasiči opäť zasahovali na Hermekovej ulici v Košiciach Zobraziť galériu (7)
Hasiči opäť zasahovali na Hermekovej ulici v Košiciach (Zdroj: Tip čitateľa, )

KOŠICE – Istý Košičan zrejme niekomu poriadne leží v zuboch. V priebehu troch týždňov mu totiž neznámy záškodník už druhýkrát podpálil auto! Prvý prípad na Hermekovej ulici je známy tým, že od horiaceho auta nešťastného majiteľa sa vtedy zapálilo ďalších 10 áut. V noci na dnes už podpaľač našťastie väčšie škody nenapáchal. Majiteľ smoliar má však hlavu v smútku a zrejme aj poriadny strach.

Vaše tipy

Viacerí čitatelia nám v noci na dnes písali, že pre domom na Hemerkovej ulici opäť horí. „Približne okolo 0:50 som videla na stene záblesky zvonku. Zrazu trúbenie, panika, krik,“ opisuje nočný zážitok jedna z nich. Keď čitateľka zbadala požiar auta, nemohla veriť vlastným očiam. „Horelo auto opäť toho istého suseda, ako pred troma týždňami!“ píše ďalej.

 

Nočný požiar pred domom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa, )

 

O prvom mohutnom požiari, ktorý sa z auta toho istého majiteľa preniesol až na ďalších desať áut, sme vás informovali pred troma týždňami. Išlo o podnikateľa, ktorý prevádzkuje obchod s cyklistickým sortimentom. V osudnú noc mu zhorel Opel, v noci na dnes prišiel o ďalšie auto, tentoraz Hyundai.

Vystrašení svedkovia ďalšej práce podpaľača okamžite volali hasičov. "Po príchode našich príslušníkov bolo auto už v plameňoch, naši ochladzovali vedľa stojace auto, ktoré sa podarilo od ohňa uchrániť," vysvetľuje operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Radoslav Kočuta.

 

Nočný požiar pred domom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa, )

 

K požiaru ďalších áut, ako to bolo pred necelým mesiacom, našťastie nedošlo. Majiteľovi však auto zhorelo na popol. "Škoda bola vyčíslená na 15.000 eur, naši príslušníci uchránili majetok v hodnote ďalších 15.000 eur," dodal Kočuta. Predbežnou príčinou vzniku požiaru je úmyselné zapálenie a okolnosti vyšetruje polícia. "Dnes (22.9.2012) o 00.45 hod. doposiaľ neznámy páchateľ na Hemerkovej ulici v Košiciach polial neznámou látkou osobné motorové vozidlo zn. Hyundai I30, ktoré následne zapálil," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. Dve autá v priebehu troch týždňov, to už zrejme náhoda nebude.

 

Nočný požiar pred domom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa, )

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu