Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nové mafiánske zoznamy: Sú na nich známi podnikatelia aj expolicajti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na verejnosť prenikol ďalší zoznam údajných mafiánov. Medzi stovkami mien, zoradenými podľa zločineckých skupín, nechýbajú známi podnikatelia ani bývalí strážcovia zákona. Policajti nevydali pokyn na tvorbu tohto zoznamu, tvrdí policajný šéf Jaroslav Spišiak.

Spišiak sa pritom na začiatku roka priznal, že prvý zoznam údajných mafiánov "vypustili" práve na jeho pokyn. Dôvodom bolo, že chcel pomôcť novinárom, ktorí sa báli o podsvetí písať.

Špekuluje sa, že desať hárkov, na ktorých sú najmä osoby z Bratislavy, si nechal vyhotoviť niekto z podsvetia. Zaujímavé je, že niektoré skupiny, napríklad gang obávaného bývalého siskára, na zozname nie sú.

Vyše 300 mien je rozdelených na tieto skupiny: piťovci, sýkorovci, takáčovci, jakšíkovci, autičkári, vlamači a albánski defektári.

Medzi piťovcami sa objavilo meno podnikateľa Mariána Kočnera, ktorý sa "preslávil" bojom o Markízu. Nechýba ani Juraj "Piťo" Ondrejčák, podľa ktorého dostala skupina svoje meno. Prekvapením je vplyvný podnikateľ, ktorého meno je na celom Slovensku známe.

Pod hlavičkou sýkorovcov je meno bratislavského podnikateľa Františka Borbélyho. 

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu