Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súd s mafiánskym klanom sýkorcov: Údajne chceli cez politikov zarobiť miliardu!

BRATISLAVA - O okolnostiach podvodného prevodu pozemku za 15,5 milióna eur v Devínskej Novej Vsi hovoril na dnešnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Pezinku korunný svedok Jozef D. Opísal úlohy jednotlivých obžalovaných ako aj úlohy ostatných, ktorí vystupovali v pozadí prípadu. Stopy podľa neho smerujú do najvyšších miest takzvaných sýkorovcov. Obžalovaných je sedem ľudí, ktorých obvinili z podvodu a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.

Pozemok s rozlohou 284.000 metrov štvorcových si podľa Jozefa D. vytipovali ľudia od sýkorovcov približne v roku 2007. Pôvodne na jeho časť chodili jazdiť na štvorkolkách, ale neskôr zistili, že sa v jeho okolí plánuje výstavba. Ak by sa orná pôda premenila na stavebné pozemky, mohli by zarobiť až miliardu korún.

Na pomoc si mali zavolať Radoslava Z., ktorý mal v tom čase za sebou asi 15 podvodov s nehnuteľnosťami po celej Bratislave. Mal vybudovanú sieť ľudí, medzi ktorými boli takzvaní herci, ktorí sa na úradoch vydávali za vlastníkov nehnuteľností, ako aj policajti. Na lavici obžalovaných sedí ako organizátor celého podvodu, no tvrdí, že organizátorom bol Jozef D., ktorý podľa prokuratúry pracoval ako policajný agent. "Náklady na podvodné konanie v Devínskej Novej Vsi boli celkovo zhruba 400.000 korún," povedal na súde Jozef D.

Podvod sa podarilo dokončiť a pozemok za milióny páchatelia previedli na spriazneného človeka. Policajného agenta a hlavného svedka prípadu Jozefa D. priviedli na pojednávanie v putách príslušníci justičnej stráže. Momentálne totiž sedí vo väzbe, pretože ho obvinili v inom prípade podvodov s nehnuteľnosťami. Prokurátorka generálnej prokuratúry ho považuje za organizátora trestnej činnosti a v pozícii agenta v tomto druhom prípade nikdy nevystupoval. Dnešnú výpoveď čítal z niekoľkých strán pripravených poznámok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu