Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Otrasné: Pár dní po tragickej smrti Pavla Demitru (†36) zneužili jeho pamiatku

Zneužitie tragédie Pavla Demitru? Zobraziť galériu (5)
Zneužitie tragédie Pavla Demitru?

BRATISLAVA – Príživníci sa nájdu všade! Najlepšie je to vidieť v súčasnosti, keď sa na sociálnych sieťach vytvárajú rôzne výzvy na uctenie si pamiatky zosnulého Pavla Demitru. S neetickou anketovou otázkou to však tentoraz naozaj prestrelili!

Ozvalo sa nám viacero čitateľov, ktorým prekáža zneužívanie tragickej udalosti, pri ktorej zahynul Paľo Demitra. Len pár hodín po tom, čo médiá zverejnili správu o jeho smrti počas letu hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ, stránka Zahlasuj.eu spustila hlasovanie s otázkou „Dáme milión lajkov pre Paľa Demitru?“ Našli sa takí, ktorí výzvu pochopili ako vyjadrenie úcty hokejovej legende. Iných však popudila skutočnosť, že sa takýmto hyenistickým spôsobom snažia vyťažiť z tragédie čo najviac. Hlasujúci totiž nedáva „lajk“ priamo cez Facebook, kde sa o výzve dozvedel, ale ho to presunie na stránku Zahlasuj.eu.

Ľuďom prekáža zneužívanie tragédie.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zahlasuj.eu)


Vo štvrtok prišla ďalšia facka. Nezmyselné „Kto si myslí, že Pavol Demitra mal sadnúť do lietadla /// nemal sadnúť do lietadla“, bolo zrejme cielene vykonštruované, len aby sa na stránke objavila anketa v súvislosti s najčastejšie skloňovaným hokejovým menom týchto dní. Čitateľ, ktorý nám link na stránku poslal, nás upozornil na diskusiu pod anketou.

Ľuďom prekáža zneužívanie tragédie.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zahlasuj.eu)


Tento príspevok totiž nenechal chladnú väčšinu diskutérov, autora ankety zvozili pod čiernu zem. „Tvorca daj si facku ... bola to nehoda, jasne ze kazdy chce aby nenastupil aby nevzlietli!! Proste sa to stalo co chces tymto dokazat? Nieco zmenit? Neda sa ...Zacinate si pliest uctenie mrtveno nejakou spomienkou (statusom alebo zmenenim fotky na FB) a takymito hlupostami...,“ rozhorčene napísal Lukáš. V rovnakom duchu sa niesla drvivá väčšina ďalších príspevkov.

Zvrátené je, že keď sme výsledok ankety odfotili, za to, aby si Demitra do lietadla sadol, bolo 19 ľudí. Tvorcov stránky zrejme vystrašilo veľké množstvo negatívnych ohlasov a keď sme dnes na Zahlasuj.eu hľadali túto podivnú anketu, našli sme len odkaz autorov: "Anketa bola odstránená, nakoľko jej autor nezvážil možné dôsledky." Že to trvalo celé dva dni, kým si to tvorcovia uvedomili, je naozaj smutné.

Neetickú anketu napokon zo
Zobraziť galériu (5)


Zostáva len dúfať, že podobné ankety a výzvy čitatelia radšej odignorujú a nedajú tak možnosť zneužívať nešťastie druhých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu