Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezidentské voľby 2019: Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť, prezident musí mať silný mandát

Andrej Kiska Zobraziť galériu (4)
Andrej Kiska (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

POPRAD – Prezident Andrej Kiska v sobotu odovzdal svoj voličský hlas so svojou manželkou tradične v Poprade. V rozhovore s novinármi vyzval ľudí, aby prišli voliť, pretože nová hlava štátu musí mať silný mandát.


Čítajte aj: PREZIDENTSKÉ VOĽBY Najmocnejší už odvolili: VIDEO Premiér vyzýva ľudí, hlas odovzdal aj Kiska


„Verím, že ľudia si nájdu čas a prídu voliť, aj keď je dnes krásny jarný deň. Čím viac voličov príde a odovzdá svoj hlas novému prezidentovi, tým silnejší mandát bude mať,“ zdôraznil Kiska. Základnou úlohou prezidenta je podľa neho apelovať na zodpovedných, aby prinášali riešenia a ukazovali ľuďom hmatateľné výsledky.

Andrej Kiska s manželkou
Zobraziť galériu (4)
Andrej Kiska s manželkou  (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Konštatoval, že mnohí občania Slovenska volili v prvom kole extrémizmus, avšak často nie preto, že sú sami extrémisti. „Je to akýsi vzdor,“ povedal Kiska. Zároveň požiadal tých voličov, ktorých kandidáti sa nedostali do druhého kola a možno uvažujú, či vôbec ísť v druhom kole voliť, aby prišli k urnám.

Andrej Kiska vyzval ľudí, aby prišli voliť, prezident musí mať silný mandát

Počas tohto víkendu by sa mali Slováci dozvedieť meno jeho nástupcu. Dosluhujúci prezident však nostalgiu necíti. „Určite si kladiem veľké výzvy a chcem pomôcť našej krajine. Takže pre mňa sa veľmi rýchlo otvára ďalšia kapitola môjho života. Vidíme, čo sa deje na vnútropolitickej scéne, vychádzajú stále nové a nové informácie okolo Kočnera a nový prezident alebo prezidentka nebude v jednoduchej pozícii,“ konštatoval Kiska, ktorý verí, že ľudia si v sobotu vyberú správne. 

Andrej Kiska a manželka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Viac o téme: VoľbyPrezidentAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu