Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šefčovič už odovzdal svoj hlas: VIDEO Na prezidenta kandidujete len raz za život

Maroš Šefčovič
Zobraziť galériu (4)
Maroš Šefčovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - So záujmom, ktorý je sprevádzaný i napätím, bude výsledky sobotňajšieho prvého kola volieb prezidenta SR očakávať Maroš Šefčovič. Prezidentský kandidát to pred médiami priznal krátko po tom, ako s manželkou Helenou a deťmi odvolil v priestoroch Základnej školy Alexandra Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch.

„Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí dnes idú voliť. Verím, že si vyberieme silného prezidenta pre silné Slovensko,“ vyhlásil dnes pred novinármi s tým, že verí, že si ľudia vyberú zodpovedne kandidáta, ktorý je pre nich najlepší. Šfečovič dodal, že rodina mu bola doposiaľ veľkou oporou počas celého života a hlavne počas volebnej kampane.

Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič je v napätí: Počkajme si pár hodín a ľudia nám to povedia

Na prezidenta kandidujete len raz za život

„Musím povedať, že to veľmi intenzívne prežívam, predsa len, na prezidenta kandidujete len raz za život,“ povedal Šefčovič. Opätovne vyjadril veľké poďakovanie svojim najbližším za podporu počas kampane, poďakoval sa i svojim priaznivcom, ale tiež všetkým, ktorí počas soboty prídu voliť.

Maroš Šefčovič s manželkou
Zobraziť galériu (4)
Maroš Šefčovič s manželkou  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po odchode z volebnej miestnosti zamieri s rodinou na slávnostný obed, popoludní si chce trochu zašportovať a potom už bude s priateľmi očakávať výsledky prvého kola. "Budem na ne čakať s napätím, ale zároveň i vedomím, že v predvolebnej kampani sme urobili maximum a zrozumiteľne sme prezentovali myšlienky, s ktorými sa uchádzam o dôveru ľudí," uviedol Šefčovič. "Ľudia rozhodnú," skonštatoval pri otázke, ako pre neho voľby dopadnú.

Na otázku o Ficovi neodpovedal

„Už vydržme tých pár hodín a ľudia nám to povedia. Z tých tisícov stretnutí mám pocit osobnej dôvery voči mojej osobe. Dobre reagovali na to, že ma počas kampane sprevádzala moja manželka,“ povedal s tým, že ľudia by tak mohli mať prvú dámu, na ktorú by mohli byť hrdí. Zároveň uviedol, že so svojím tímom urobili maximum pre to, aby sa dostal do druhého kola volieb. „Dnes môžu milióny voličov rozhodnúť, a to treba prijať s maximálnou pokorou a rozhodnutie budem rešpektovať,“ uzavrel. Na otázku, či na volebnú noc pozval aj predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, neodpovedal.

Šefčovič už odovzdal svoj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Volebnú noc strávi Šefčovič v jednom z bratislavských hotelov, kde bude spoločne s priateľmi a za prítomnosti novinárov očakávať výsledky volieb. Dnešný deň plánuje spoločný rodinný obed a popoludnie chce venovať športovaniu.

Šefčovič už odovzdal svoj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Volebné miestnosti v sobotňajšom prvom kole volieb prezidenta SR sú otvorené od 7.00 h do 22.00 h. Volebné právo má vyše 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí. Na to, aby bol prezident zvolený už v prvom kole, musel by jeden z kandidátov získať nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov. Pokiaľ sa tak nestane, bude sa konať druhé kolo. Plánované je na 30. marca

Viac o téme: VoľbyPrezidentMaroš Šefčovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu