Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O primátorský post v Žiline zabojuje mestská poslankyňa Ľudmila Chodelková

Ľudmila Chodelková
Ľudmila Chodelková (Zdroj: TASR / Erika Ďurčová)

ŽILINA - Poslankyňa Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a žilinského mestského zastupiteľstva (MsZ) Ľudmila Chodelková predstavila v stredu program Iná Žilina, s ktorým sa ako nezávislá kandidátka bude uchádzať v komunálnych voľbách o primátorský post.

„Rovnako ako mnohí Žilinčania, aj ja pociťujem potrebu zmeny v našom meste. Už si nemôžeme dovoliť premrhať ďalšie roky, keď na prvom mieste neboli potreby Žilinčanov. S dôverou sa na mňa obracali mnohí moji známi, ale aj občania pri rôznych stretnutiach, aby som opäť za Žilinu zabojovala. A ja som sa rozhodla za ňu zabojovať. Z mojej doterajšej práce občania veľmi dobre vedia, že som vždy stála na ich strane, vždy som sa snažila pomáhať všetkým a tak to bude aj naďalej," uviedla Chodelková.

Zároveň predstavila aj tím 15 kandidátov na poslancov, s ktorým vstupuje do volieb. „Ponúkame reálny a jasný program, ktorý rieši problémy občanov v ôsmich oblastiach – dobre fungujúce a zodpovedné mesto, bezpečnosť, vzdelanie, šport, kultúra, zelené mesto, sociálna oblasť a oblasť dopravy a infraštruktúry. Prinášame viac ako sto riešení," doplnila kandidátka na post primátora.

„Nestoja za nami silní podnikatelia a ani nikto iný, komu by sme museli byť zaviazaní, a tak to aj ostane. Kampaň si financujeme z vlastných zdrojov a príspevkov podporovateľov. Príjmy a výdavky sú pre všetkých viditeľné na mojom transparentnom účte, ako aj na transparentnom účte OZ Iná Žilina, ktoré bolo v zmysle zákona zaregistrované ako tretia strana," dodala Chodelková.

O post primátora sa uchádzajú aj Peter Fiabáne (nezávislý s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina, Nova, Progresívne Slovensko, OKS, Šanca), viceprimátor Žiliny Patrik Groma (nezávislý s podporou strany Smer-SD), Tibor Hanuliak (SNS), poslanec MsZ Marián Janušek (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva ŽSK a žilinského MsZ Martin Kapitulík (nezávislý), poslanec MsZ Ján Púček (ĽSNS). Súčasný primátor Igor Choma v januári oznámil, že nebude opätovne kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách.

Zo 150 kandidátov na poslancov MsZ je 61 nezávislých a 89 kandidátov nominovali politické strany.

Viac o téme: ŽilinaKomunálne voľbyĽudmila Chodelková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu