Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Volebný škandál v Bratislave: Špinavá kampaň, kandidáta na starostu vydierali

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - V Podunajských Biskupiciach sa politická antikampaň prevádzkuje naozaj tvrdo. Jednému z kandidátov na starostu Zoltánovi Pékovi sa vyhrážali likvidáciou v médiách, ak nezaplatí.

Viacerí obyvatelia tejto bratislavskej mestskej časti si predtým našli v poštových schránkach falošný leták, ktorý mal navodiť dojem, že sa im prihovára samotný Pék. 

„Zaregistrovali sme spolu s mojim tímom, že po Biskupiciach, ktosi roznáša falošné letáky, ktoré majú rovnaký dizajn, písmo, dokonca aj fotografiu, ktorú používam v kampani ja. Text na letáku ale nebol môj, ktosi si ho vymyslel zámerne, aby ma očiernil pred voľbami. Vystopovali sme teda ľudí, ktorí letáky roznášali a privolali sme políciu,“ vysvetlil politik.

Zoltán Pék
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Zoltán Pék )

Po tomto incidente mal Péka kontaktovať muž, ktorý sa vydával za právnika a naliehal na stretnutie s tým, že antikampaň voči Pékovi dokáže zastaviť. „Na osobnom stretnutí mi však povedal, že musím zaplatiť. Inak rozpošle do všetkých médií informáciu o tom, že moji spolupracovníci zbili chlapcov, ktorí mali falošné letáky roznášať a k dispozícii vraj majú aj lekárske nálezy,“ povedal Zoltán Pék.

Volebný škandál v Bratislave:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Volebný škandál v Bratislave:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ten pritom patrí podľa prieskumov verejnej mienky medzi top favoritov na starostu Podunajských Biskupíc. „Okamžite som podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, keďže ide podľa mojej mienky o trestný čin v rámci nechutnej antikampane pred komunálnymi voľbami voči mojej osobe.“

Viac detailov podľa neho pre prebiehajúce vyšetrovanie nemôže zverejňovať, všetko totiž už riešia orgány činné v trestnom konaní.

„Absolútne však odmietam akúkoľvek moju spoluúčasť alebo spoluúčasť mojich spolupracovníkov či blízkych, ktorá by súvisela s násilím, bitkou alebo ublížením na zdraví. Som šokovaný, kam až dokážu zájsť ľudia, ktorí sa neštítia pre vlastný prospech či úspech vo voľbách klesnúť tak hlboko, aby zinscenovali niečo tak odporné. Chcem odkázať všetkým, ktorých sa to týka, že mňa ani mojich blízkych nikdy nezastrašia. Nie som vydierateľný, ani podplatiteľný,“ uviedol Pék.

Viac o téme: Komunálne voľbyZoltán Pék
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu