Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svedok na súde ukázal na Szabóa: Identifikoval ho ako vodiča auta, ktoré videl aj vo Veľkej Mači

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

PEZINOK - Tomáš Szabó bol šoférom auta, ktoré sa pár dní pred vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pohybovalo vo Veľkej Mači. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku to uviedol svedok René Nyitray z Veľkej Mače.

Ten vypovedal, že 18. februára 2018 vo večerných hodinách si na benzínovej pumpe Slovnaft v Sládkovičove všimol vozidlo, ktoré identifikoval ako Peugeot Partner. Auto bolo svetlomodrej farby s komárňanskou značkou, pričom na pumpe videl do tváre vodičovi. Toho v súdnej sieni identifikoval ako obžalovaného Tomáša Szabóa „Vtedy ešte vyzeral trošku inak," povedal s tým, že v súčasnosti má obžalovaný plnšiu tvár.


ONLINE zo súdu: Bödör poprel Tóthove slová o sledovaní novinárov, Haščák hovoril o Kočnerovej SMS


Myslí si však, že na pumpe videl práve jeho. Spomenuté auto následne podľa výpovede stretol pri vstupe do Veľkej Mače, pričom išlo podľa neho veľmi pomaly. Auto podľa neho prešlo aj popri dome neskôr zavraždeného novinára. Na otázku prokurátora, či mohlo ísť aj o iný typ vozidla (podľa obžaloby páchatelia použili vozidlo Citroen Berlingo), odpovedal svedok áno.

Svedok na súde ukázal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

On však má zafixované, že to bol Peugeot. Podľa vyjadrenia obžalovaného Szabóa je výpoveď svedka nepravdivá a je motivovaná finančnou odmenou, ktorú po vražde vypísal štát za dolapenie páchateľov.

Viac o téme: ProcesJán KuciakTomáš SzabóRené Nyitray
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu