Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Galko reaguje na zrušenie tímu Kuciak: Nepáči sa mi to, chcem vedieť, prečo bol rozpustený

Ľubomír Galko Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec a člen parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Ľubomír Galko žiada, aby na najbližšie rokovanie výboru prišli ministerka vnútra Denisa Saková a policajný prezident Milan Lučanský vysvetliť expresné rozpustenie vyšetrovacieho tímu Kuciak.

Predsedovi výboru Antonovi Hrnkovi preto poslal list. Ako informoval PR manažér Demokratickej strany Róbert Buček. Vyšetrovací tím sa zaoberal vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Zrušili ho v utorok 22. októbra. Podľa Galka tento tím v samotnom vyšetrovaní vrážd dosiahol mimoriadne výsledky, ale zároveň narazil aj na ďalšie dôkazy a indície o spáchaní ďalších závažných trestných činov.

„Normálne by bolo, keby sa schopnosti a skúsenosti tohto tímu využili na vyšetrovanie týchto podozrení. Namiesto toho sme sa dozvedeli, že ho policajný prezident zrušil. Nepáči sa mi to. Chcem vedieť, prečo bol rozpustený tím, ktorý dokázal účinne bojovať proti mafii a kto ho nahradí,“ povedal Galko.

Poslanec NRSR Ľubomír Galko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Šéf brannobezpečnostného výboru Hrnko uviedol, že ak Galko navrhne na rokovaní výboru nový bod programu, nebude mať nič proti jeho návrhu. Podľa jeho informácií by mal byť na výbore prítomný aj policajný prezident Lučanský. Hrnko tvrdí, že Galko môže ministerke vnútra adresovať svoju žiadosť listom alebo poslaneckou interpeláciou. Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť bude najbližšie rokovať vo štvrtok 14. novembra.

Hrnko kontruje

Hrnko však tvrdí, že Galko má "1000 možností", ako sa to ministerky opýtať. "Či už priamo otázkou, ona mu ako poslancovi musí odpovedať, alebo interpeláciou či inak," komentoval predseda výboru. "V princípe ide o kompetenciu policajného prezidenta. Ak to navrhne do programu, tak to bude schválené. Ja s tým nemám problém. Každopádne si myslím, že toto sú akcie pána Galka, ktorými si chce naháňať PR, a ja som ten posledný, ktorý by mu ho robil," uzavrel šéf brannobezpečnostného výboru.

Viac o téme: VyšetrovanieĽubomír GalkoMilan LučanskýJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu