Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ministerka Saková ocenila 11 zamestnancov Europolu v prípade vraždy Jána Kuciaka

Ján Kuciak a Martina Kušnírová.
Ján Kuciak a Martina Kušnírová. (Zdroj: FB/Ján Kuciak)

BRATISLAVA – Ministerka vnútra Denisa Saková ocenila jedenásť zamestnancov Europolu, ktorí sa významným spôsobom podieľajú na objasnení vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Hoci vyšetrovanie prípadu vraždy ešte nie je ukončené, chcem sa poďakovať všetkým, ktorí tvrdo pracujú, aby boli páchatelia tohto hrozného činu postavení pred súd,“ uviedla Saková v tlačovej správe, ktorú dnes poskytol Jaroslav Taldík z tlačového oddelenia ministerstva.

Slovenským i zahraničným zamestnancom Europolu dnes odovzdal ocenenia štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič v holandskom Haagu. „Zločinu môžeme v dnešnej dobe čeliť len spoluprácou polícií jednotlivých krajín,“ skonštatoval Urbanovič. Slovenským a zahraničným zamestnancom Europolu odovzdal pamätné medaily ministra vnútra I., II. a III. stupňa a čestné plakety.

Štátny tajomník Rudolf Urbanovič sa v holandskom Haagu na pôde Europolu zúčastnil na podujatí pri príležitosti 100. výročia založenia Československej republiky, ktoré pripravili jeho slovenskí a českí zamestnanci. „Veľmi ma teší, že som mohol navštíviť miesto pravdepodobne úplne prvej verejnej prezentácie myšlienky nového štátu v srdci Európy, ktorá sa uskutočnila už v roku 1914 na neutrálnej holandskej pôde. Na tomto stretnutí Tomáš Garrigue Masaryk predstavil britskému novinárovi plány o usporiadaní budúcej Európy,“ uviedol Urbanovič.

Viac o téme: OcenenieDenisa SakováJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu