Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žiaden prejav občanov sa nemôže politikmi ignorovať, tvrdí Andrej Danko

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Žiaden prejav občanov sa nemôže politikmi ignorovať, ale nemal by sa ani zneužívať. Uviedol to predseda NR SR Andrej Danko (SNS) na margo piatkových (9.3.) zhromaždení, ktoré sa konali naprieč celým Slovenskom i vo svete.

Fico, Kaliňák, Bugár a Danko na plote v Senci: FOTO Patrik sa rozhodol konať vlastnou hlavou

"Budem sa ďalej snažiť zmieriť prezidenta a premiéra, aj keď sa mi to včera nepodarilo," povedal Danko. Traja najvyšší ústavní činitelia sa v piatok nedohodli na spoločnom znení dokumentu, ktorým by reagovali na súčasnú situáciu v krajine po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Avšak, všetci traja majú želanie, aby sa v spoločnosti zachoval pokoj. 

Danko poznamenal, že on sám v '89 a aj po únose Kováča mladšieho demonštroval. "Vyzývam ľudí, nech vstúpia do politických strán, to je cesta pre zmenu veci verejných," dodal Danko. Poslanec NR SR Anton Hrnko (SNS) uviedol, že piatkové protesty boli legitímne. Zároveň očakáva od avizovaného víkendového stretnutia koaličných partnerov Smeru-SD a Mosta-Híd, že nájdu spoločnú cestu, ako pokračovať ďalej. 

Politológovia majú jasno: Vybičovaná situácia! Toto je dôvod, prečo vyšli Slováci do ulíc

Počas najväčšej demonštrácie v ére samostatného Slovenska prišli do ulíc desaťtisíce ľudí, len v Bratislave sa ich počet odhaduje na viac ako 50.000. Na zhromaždení s názvom Postavme sa za slušné Slovensko ľudia spoločne žiadali dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka i jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a novú dôveryhodnú vládu. Požiadavka o stanovisko k piatkovým zhromaždeniam smerovala aj na prezidenta SR Andreja Kisku a premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD). 

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: PochodSNSAndrej DankoAnton HrnkoJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu