Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašpar poprel, že bol Krajmer na mieste dvojnásobnej vraždy: ZVRAT, polícia zrazu tvrdí opak!

Šef protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice.
Šef protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice. (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

BRATISLAVA - Riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky (NPKJ) Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer bol na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka v plnom rozsahu a plnil úlohy súvisiace s objasňovaním tohto trestného činu. Uvádza to vo svojom stanovisku Prezídium Policajného zboru s tým že ide o spresňujúce stanovisko.

Šéf protikorupčnej jednotky vo Veľkej Mači: Nemal tam čo robiť, odpočúvali zavraždeného novinára?

Na pondelňajšom brífingu sa totiž prezident Policajného zboru Tibor Gašpar vyjadril k účasti Krajmera na mieste činu tak, že sa nepohyboval ani vo dvore, ani v dome. "Prezident Policajného zboru v čase svojho vyjadrenia nemal podrobnú informáciu o pohybe riaditeľa NPKJ na mieste činu a vychádzal z fotografie z miesta činu, ktorá bola zverejnená v médiách. Riaditeľ NPKJ prišiel po približne 10 hodinách na miesto činu spoločne s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom na jednom služobnom motorovom vozidle, pričom plnil úlohy na pokyn riaditeľa NAKA," uvádza Policajný zbor.

Polícia podľa vlastných slov nevidí dôvod podrobne informovať o prítomnosti a pohybe funkcionára NAKA na mieste činu, ktorý NAKA vyšetruje. "Považujeme to za spochybňovanie práce, praktických skúseností, odbornosti a osobný útok na dlhoročného policajta, ktorého jednotka sa podieľa aj na objasňovaní dvojnásobnej vraždy," konštatuje Prezídium PZ.

Zároveň polícia oznámila, že v súvislosti s medializovanými informáciami Lucie Ďuriš Nicholsonovej a Igora Matoviča podáva Róbert Krajmer trestné oznámenie za ohováranie a žalobu na ochranu osobnosti.

Pokiaľ ide o medializovanú prítomnosť Róberta Krajmera na miesta vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky, policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok vyhlásil, že nevidí dôvod, prečo by ľudia, ktorí činnosti polície nerozumejú, mali otvárať túto otázku. Na tlačovej besede sa totiž na tento fakt pýtal aj opozičný poslanec Igor Matovič.

„Pán Matovič pracuje s domnienkou, že my sme vedeli až po vystúpení pána Nicholsona (Tom Nicholson, investigatívny novinár, pozn. SITA) v médiách, o čom mal byť posledný článok zavraždeného novinára. Tak ako je táto vražda výnimočná, a je výnimočná v obeti novinára, tak boli istým spôsobom výnimočné okolnosti konania na mieste činu,“ povedal Gašpar s tým, že Krajmer tam prišiel po 10 hodinách a nevstúpil na miesto činu, ani do dvoru domu. Bol tam podľa neho z policajných dôvodov, ktoré súvisia s objasnením vraždy, ale nemôže ich bližšie vysvetliť.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: VraždaTibor GašparJán KuciakRóbert Krajmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu