Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Finančník Soros reaguje: Takto sa vyjadril k Ficovým slovám, že stojí za Kiskovým prejavom

George Soros
George Soros (Zdroj: SITA/Olivier Hoslet, Pool Photo)

BRATISLAVA - Americký finančník George Soros odmieta vyjadrenia slovenského premiéra Roberta Fica o tom, že má byť za prejavom prezidenta SR Andreja Kisku či za demonštráciami na Slovensku. Informovali o tom Hospodárske noviny a Rádio Aktual.

VIDEO Fico vracia úder: Na prezidenta Kisku zaútočil Sorosom

"Pokiaľ ide o pripomienky premiéra Fica, pán Soros nehrá žiadnu úlohu v nedávnom prejave prezidenta Kisku ani v nedávnych demonštráciách na Slovensku," píše sa v oficiálnom stanovisku, ktoré zaslal médiám Sorosovhovorca Michael Vachon.

V súvislosti s minuloročným stretnutím Kisku a Sorosa uvádza, že sa zišli v New Yorku v septembri 2017 počas Valného zhromaždenia OSN. Hovorili o tom, ako pomôcť lepšie integrovať rómsku komunitu na Slovensku.

Fico o Sorosovi (opravene)

V stanovisku sa tiež píše, že Kiska nebol na tomto stretnutí sám. "Prezident Kiska bol sprevádzaný niekoľkými poradcami. Pán Soros bol spojený so svojím synom Alexom Sorosom, podpredsedom nadácií otvorenej spoločnosti a prezidentom OSF Patrickom Gaspardom," konštatuje sa v stanovisku.

Podľa Korčoka na stretnutí prezidenta Kisku so Sorosom nik z delegácie MZV nebol

Štátny tajomník rezortu diplomacie Ivan Korčok podľa vlastných slov na septembrovom stretnutí prezidenta Andreja Kisku s Georgom Sorosom nebol. „Pokiaľ ide o stretnutie prezidenta Kisku s Georgeom Sorosom minuý rok v septembri v New Yorku, môžem potvrdiť, že som sa na ňom nezúčastnil ani ja, ani nikto z delegácie MZVaEZ SR. Zároveň je môj osobný názor, že politický vývoj na Slovensku nie je nijako ovplyvňovaný zo zahraničia,“ napísal Korčok na svojej facebookovej stránke. Hovorca prezidenta Roman Krpelan uviedol, že na stretnutí bol človek z ministerstva zahraničných vecí.

Na slová premiéra reagoval aj šéf politickej frakcie liberálov (ALDE) v Európskom parlamente Guy Verhofstadt . Podľa Verhofstadta sa choré konšpiračné teórie dostali z Budapešti do Bratislavy. Ako dodal, namiesto toho, aby sa premiér riadil odporúčaniami prezidenta Kisku, obvinil ho, že so Sorosom konšpiruje proti Slovensku. „Toto je choré! Stojím za Slovákmi v ich boji za vyvodenie zodpovednosti vo vláde a dôveryhodné vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka,“ napísal na Facebooku.

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: PrejavRobert FicoGeorge SorosAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu