Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zimenová: Teraz je dôležité, aby sa demokratické sily spojili

Zuzana Zimenová
Zuzana Zimenová (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Teraz je dôležité, aby sa demokratické sily spojili a postupovali spoločne, tvrdí nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Zuzana Zimenová. Vo svojom vyhlásení, o ktorom informovala, tvrdí, že „Robert Fico skončil“ a "teraz musí demokratická opozícia ukázať, že dokáže postupovať spoločne pri hľadaní východiska z tejto čiernej diery, do ktorej sa Slovensko vďaka jeho vládam rúti“.

„Rovnako dôležité je držať sa pravdy, nebáť sa a odmietať násilie. Zachovať pokoj, morálnu prevahu a slušnosť. To musí prevážiť nad klamstvami, táraním o prevrate a nad mobilizáciou populizmu a extrémizmu,“ píše sa vo vyhlásení nezaradenej opozičnej poslankyne bez straníckej príslušnosti. Prispieť k obnove krajiny môže len vzájomná komunikácia a spolupráca demokratických partnerov.

„Nech je nám pri tom etalónom trpezlivosť Angely Merkelovej, ktorá dokázala pol roka viesť rokovania naprieč demokratickým spektrom a hľadať kompromisy v prospech krajiny. Zbrklé snahy byť iba čo najrýchlejšie pri moci sú cestou do pekla, ako to práve potvrdzuje strmý pád tejto koalície,“ dodala vo vyhlásení Zimenová.

Zimenová zároveň pripomenula, že k spoločnému postupu demokratických síl vyzvala už minulý týždeň vo štvrtok, keď spolu s Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS) a Vierou Dubačovou (nezaradená) pozývala poslankyne parlamentu naprieč demokratickým spektrom na pietny akt, na ktorom vo vestibule NR SR odhalili Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej pamätník od Fera Guldana.

Viac o téme: DemokraciaZuzana Zimenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu