Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf združenia o vražde Kuciaka: Tvrdí, že podozrenie z organizovaného zločinu úrady preložili

Občianske združenie Matica Rómska o vražde Jána Kuciaka
Občianske združenie Matica Rómska o vražde Jána Kuciaka (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

BRATISLAVA – Občianske združenie Matica Rómska (MR) nám poskytla oficiálne informácie k prípadu vraždy 27-ročného investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Združenie tvrdí, že správa o Kuciakovej tragickej smrti ich veľmi znepokojila, keďže bol novinár zastrašovaný len preto, že sa profesionálne venoval korupčným témam rôznych bossov. MR informovala, že daná správa ich o to viac znepokojila, pretože samotný predseda združenia MR Tibor Loran ešte v auguste roku 2017 podal podnet na Okresnú prokuratúru v Bratislave, v ktorej uviedol podozrenia z organizovaného korupčného konania.

Občianske združenie Matica Rómska nás vo svojej tlačovej správe informovala, že v auguste 2017 predseda vyššie spomínaného združenia Tibor Loran podal podnet na Okresnú prokuratúru v Bratislave, v ktorom uviedol podozrenia z organizovaného korupčného konania Vladimíra Krčméryho, riaditeľa súčinne rektora neziskovej organizácie Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Ako ďalšieho uviedol špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorému dal Krčméry nezákonne titul PhD. z odboru sociálna práca.

MIMORIADNA SPRÁVA Vražda novinára Aktuality.sk a jeho snúbenice: Šokujúci odkaz z miesta činu

Loran ozrejmil, že na základe písomného tvrdenia z Okresnej prokuratúry bol podnet odložený na Úrad špeciálnej prokuratúry, kde sa mal preložiť na ďalší postup. Matica Rómska uviedla, že odvtedy špeciálna prokuratúra a ani NAKA neurobili s podnetom predsedu Lorana nič.

Združenie tvrdí, že reakcia na konanie predsedu Matice Rómskej bola taká, že od uvedenej neziskovej organizácie dostal Loran obálku, na ktorej je ako odosielateľ uvedená Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. „V obálke sa nachádzalo 11 prefotených listov plných rasistických, fašistických vyhrážok dobitím a zabitím,“ informovalo nás občianske združenie MR.

V správe sa píše, že okrem iného, sa Krčméry vyhrážal Loranovi. „V ostatnom čase V. Krčméry priamo do očí sa priznal Loranovi, že aj v roku 2013 on stál za tým, že Loran bol fyzicky prepadnutý dvomi policajtmi oblečenými v civile, ktorí agresívnym spôsobom oznámili Loranov odkaz od V. Krčméryho, že ak ešte raz napíše V. Krčmérymu list, tak ho dobijú a prizabijú,“ zdôraznila MR. Občianske združenie na záver skonštatovalo, že je zarážajúce, aké mečiarovské a mafiánske praktiky používa Krčméry. MR píše, že napriek tomu, že vystupuje ako svätec a morálny vzor slovenskej spoločnosti, tak zastrašuje Lorana. Predseda tak žije v neustálej obave o svoje zdravie a život. „Preto dnes v ranných hodinách, Loran osobne bol odovzdať na podateľňu Úradu vlády SR podnet, ktorý je adresovaný predsedovi vlády SR, čo môže ešte viac vyvolať agresívne konanie zo strany V. Krčméryho, ktoré mu kryje špeciálny prokurátor,“ uzavrela MR.

Viac o téme: NovinárVraždaKuciakMatica Rómska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu