Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prvý volebný škandál! Kandidáta v Košiciach opustili vlastní: Obvinenie zo sexuálneho zneužívania

Jaroslav Polaček Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Polaček (Zdroj: Facebook/Jaro Polaček)

BRATISLAVA/KOŠICE - Hnutia OĽaNO, Sme rodina – Boris Kollár a strana Zmena zdola odstupujú od podpory Jaroslava Polačeka, ktorý chce v novembrových komunálnych voľbách kandidovať na košického primátora. Dôvodom sú medializované podozrenia, ktoré doteraz dostatočne nevysvetlil. Polaček obvinenia o údajnom sexuálnom zneužívaní syna odmieta.

Informoval o tom hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky. Ďalší postup oznámia v najbližších dňoch. Manželka kandidáta na primátora Košíc Jaroslava Polačeka Júlia naňho v apríli podala trestné oznámenie. Dôvodom bolo sexuálne zneužívanie ich maloletého syna. Informáciu priniesol Denník N. Manželia sú v rozvodovom konaní a ku skutku podľa nej došlo až potom, čo sa v starostlivosti o dieťa striedali.

Jaroslav Polaček
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jaro Polaček)

„To, že Jaroslav Polaček nám pri rokovaniach nepovedal o závažnej veci, akou je vedenie trestného oznámenia proti jeho osobe v takejto zvlášť závažnej a citlivej veci, považujeme za porušenie dôvery. Hnutie OĽANO ho podporilo v dobrej viere a považujeme za neprijateľné, že takéto závažné skutočnosti zatajil,“ uviedol v stanovisku za hnutie hovorca Matúš Bystriansky. 

Polaček obvinenia odmieta

Polaček však všetky obvinenia odmieta, podľa neho niekto zašiel veľmi ďaleko za čiaru. Opozičné strany dnes oznámili, že ho ale ďalej nebudú podporovať. Prokurátor potvrdil, že takéto trestné oznámenie dostali. Vo veci nebolo vznesené obvinenie. Vyšetrovateľ predložil koncom augusta po vyšetrovaní prokurátorovi uznesenie o zastavení trestného stíhania. Skutok sa nestal. Polaček oznámil kandidatúru koncom mája. Vec ďalej skúma prokurátor. 

Jaroslav Polaček
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jaro Polaček)

Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra a kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom hlasovania. Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, majú posledných niekoľko dní na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Termín vyprší 11. septembra.

Voľba je jednokolová. Za poslancov zastupiteľstva budú zvolení kandidáti, ktorí získajú vo volebnom obvode v poradí najviac platných hlasov. Za starostu alebo primátora bude zvolený ten kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa podľa zákona vykonajú nové voľby.

Viac o téme: Komunálne voľbyKošiceOĽaNOJaroslav PolačekSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu