Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Organizátori Art Film Fest odchádzajú na prestížny festival v Cannes

Peter Nágel
Peter Nágel

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest má už v programe 17. ročníka snímky zo známych festivalov Berlinale, Benátky či Locarno. Filmy, ktoré uzavrú programový výber aktuálneho ročníka, budú jeho organizátori hľadať aj na jednom z najprestížnejších festivalov sveta – vo francúzskom Cannes. Ten sa uskutočňuje od 13. do 24. mája.

Program Art Film Festu, ktorý sa tento rok koná od 20. do 27. júna, chcú jeho organizátori obohatiť o najhorúcejšie novinky, aké svetová kinematografia momentálne ponúka.

„V čase odchodu do Cannes máme program 17. ročníka Art Film Festu prakticky uzavretý. Keďže je však festival v Cannes právom pokladaný filmovými odborníkmi za najvýznamnejší a najkomplexnejší, je povinnosťou zostavovateľov a dramaturgov medzinárodných prehliadok byť tu prítomný,“ vysvetľuje účasť programový riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel, ktorý by rád priniesol do Trenčianskych Teplíc a Trenčína niektorú zo snímok, ktoré nadchnú laickú i odbornú verejnosť v Cannes.

„Ak by sa podarilo doslova na poslednú chvíľu získať aj nejakú novinku z canneskeho programu, bol by to určite skvelý bonus do nášho programu navyše,“ zdôrazňuje Nágel.

Art Film Fest, ktorý každý rok zažíva vyššiu návštevnosť domácich milovníkov filmu a aj v zahraničí si vytvára čoraz lepšie meno, využije v Cannes priestory spoločného česko-slovenského pavilónu. Okrem prezentačných materiálov a informácií poskytne stánok aj priestor na stretnutia fanúšikov filmu, ale aj filmových profesionálov z celého sveta. „Je to mieste, kde možno nadviazať nové kontakty, ktoré sú pre ďalšiu činnosť Art Film Festu veľmi potrebné,“ dodáva Nágel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu