Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Peter Nágel, novým programovým riaditeľom Art Film Fest

Peter Nágel
Peter Nágel

Novým programovým riaditeľom medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest Trenčianske Teplice - Trenčín sa od januára 2009 stal filmový publicista a profesionál Peter Nágel.

Peter Nágel je absolventom žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave. Založil prvé ponovembrové filmové periodikum na Slovensku Film Fan, kde v rokoch 1991 až 1995 pôsobil ako šéfredaktor. Vo vedúcich pozíciach pracoval neskôr aj v týždenníkoch Eurotelevízia a TV Komplet. Po krátkom pôsobení v Slovenskom filmovom ústave (1989-1990) inicioval v roku 1992 vznik prvého medzinárodného filmového festivalu v Slovenskej republike pod názvom MFF FORUM, ktorého bol dva roky riaditeľom a následne programovým riaditeľom až do roku 1997. V roku 1999 sa stal spoluzakladateľom Medzinárodného filmového festivalu Bratislava, kde až do decembra 2008 zastával funkciu programového riaditeľa. Ako filmový profesionál sa zúčastňuje prestížnych filmových prehliadok a spolupracuje s viacerými slovenskými médiami. Bol členom medzinárodných porôt niekoľkých festivalov.

Po úspešnom desaťročnom období pri bratislavskom filmovom festivale sa rozhodol viesť programový tím v Art Film Fest Trenčianske Teplice -Trenčín. „Už nejaký čas som rozmýšľal o zmene a inšpiratívna ponuka Art Film Fest moje rozhodnutie len urýchlila“, povedal Nágel. „Myšlienka, ktorá ma oslovila, je jednoznačná: dať tomuto festivalu osobitý charakter a posilňovať jeho domáci i medzinárodný kredit, aby sa z tohto festivalu stalo ešte príjemnejšie, neprehliadnuteľnejšie a viac rešpektované kultúrno-spoločenské podujatie v Slovenskej republike“, dodal nový programový riaditeľ Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, Peter Nágel.

Viac informácií o nadchádzajúcom medzinárodnom festivale Art Film Fest sa dozviete na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočni v priebehu mesiaca marec 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu