Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dnes otvorí svoje brány 15. ročník Artfilmu

TRENČÍN - Jubilejný 15. ročník medzinárodného filmového festivalu Artfilm sa začne dnes v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach. Jeho lákadlom budú nielen filmy z celého sveta, ale aj filmové hviezdy Isabelle Huppertová, Roman Polanski, či Mirjana Karanovičová. Festival, v ktorého ponuke je 161 filmov, potrvá do 30. júna.

Po ocenenia si na festival prídu aj ďalšie osobnosti, Oleg Tabakov, Jiří Menzel i Marián Labuda. Ďalšie tri desiatky filmárov prídu do kinosál predstaviť svoje diela.

Kým prechádzajúce ročníky boli zamerané skôr na klubového diváka, najnovší chce pod vedením nového umeleckého riaditeľa Petra Svobodu priniesť najnovšie snímky z celého sveta.

Artfilm otvorí snímka Dannyho 13, program ponúkne aj prehliadku najúspešnejších ruských filmov mladých tvorcov, či filmov z východnej Európy. Festival bude sprevádzať množstvo ďalších podujatí, napríklad koncert srbského hudobníka Gorana Bregoviča. K festivalu bude patriť aj súťaž o cenu Modrý anjel, o ktorú sa uchádza 14 filmových diel z Európy, Ázie, Latinskej i Severnej Ameriky.

Hoci v hlavnej súťaži tohto roku nie je žiadny slovenský film, lebo viaceré premiéry sú plánované až na jeseň, slovenskí herci na Artfilme chýbať nebudú. Diskusie s hosťami budú uvádzať Zuzana Kronerová, Matej Landl, Richard Stanke a Marián Geišberg.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu