Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vďaka Artfilmu je ubytovanie v T. Tepliciach vypredané

TRENČÍN – Väčšina ubytovacích kapacít v Trenčianskych Tepliciach počas medzinárodného filmového festivalu Artfilm je vypredaná. Študenti budú môcť zdarma stanovať v mestskom športovom areáli, kde budú k dispozícii aj zariadenia na osobnú hygienu.

Agentúru SITA o tom informoval primátor mesta Štefan Škultéty. Podľa jeho informácií je v ubytovacích zariadeniach v Tepliciach približne 1 500 postelí, z toho vyše polovicu majú Slovenské liečebné kúpele. Martin Šesták z produkčného domu Forza, ktorý festival organizuje, uviedol, že pre potreby festivalu si objednali 130 izieb v siedmich zariadeniach v Tepliciach a troch v Trenčíne.

Poverená obchodná riaditeľka Slovenských liečebných kúpeľov Ľuboslava Bačíková hovorí, že sú klienti, ktorí si chcú liečebný pobyt zatraktívniť aj filmovým festivalom, preto si vyberajú na návštevu kúpeľov práve koniec júna. Počas tohto obdobia však bývajú kúpele aj tak takmer úplne obsadené, takže počas Artfilmu stúpne obsadenosť len minimálne. Navyše hostia mávajú celodenný kúpeľno-liečebný program, ktorý im dovolí filmy pozerať len večer.

Bačíková sa domnieva, že festival skôr zvyšuje obsadenosť ostatných ubytovacích zariadení v meste. Napriek tomu považujú festival za veľký prínos pre Trenčianske Teplice z hľadiska cestovného ruchu a atraktivity kúpeľného mesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu