Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Filmári hostia filmárov

Medzi filmovými osobnosťami na tohtoročnom Artfilme sa objaví aj ruský režisér Iľja Chržanovský, držiteľ cien z festivalov v Antalyi, Aténach, Buenos Aires, Rotterdame a Seattle Zobraziť galériu (2)
Medzi filmovými osobnosťami na tohtoročnom Artfilme sa objaví aj ruský režisér Iľja Chržanovský, držiteľ cien z festivalov v Antalyi, Aténach, Buenos Aires, Rotterdame a Seattle

Pätnásty medzinárodný filmový festival Artfilm navštívi výrazne viac hostí ako kedykoľvek predtým. Popri francúzskej herečke Isabelle Huppert, režisérovi Romanovi Polanskom, srbskej herečke Mijane Karanović, ruskom hercovi Olegovi Tabakovovi či českom režisérovi Jiřím Menzelovi to budú úspešní a mnohými cenami oceňovaní filmári z celého sveta.

K súťažným filmom tohtoročného Artfilmu zavítajú do Trenčína a Trenčianskych Teplíc tri desiatky tvorcov - režisérov, hercov aj producentov. Budú medzi nimi aj ruský režisér Iľja Chržanovský (film 4), držiteľ cien z festivalov v Antalyi, Aténach, Buenos Aires, Rotterdame a Seattle, Tai-sik Kim (Cesta s milencom mojej ženy, Kórea), Anita Lesnikovska (Bolí to? Prvá balkánska dogma, Macedónsko), Kristijonas Vildziunas (Ty som ja, Litva), Diego Martinez Vignatti (Prílivy, Argentína), Srdan Golubovic (Pasca, Srbsko) ocenený na festivaloch v Cottbuse, Sofii, Paríži a Solúni, Stanislav Mitin (Dvojité priezvisko, Rusko), držiteľ Strieborného medveďa z tohtoročného berlínskeho festivalu Ariel Rotter (Ten druhý, Argentína), Eva Neymann (Pri rieke, Ukrajina) a mnohí ďalší. Festivalové publikum i akreditovaní novinári sa s nimi budú môcť stretnúť na premietaniach v kine ODA, Metro i Prameň. Po predstaveniach budú tvorcovia priamo v sále diskutovať s publikom.

Hoci v hlavnej súťaži tohto roku nie je žiadny slovenský film, slovenskí herci na Artfilme chýbať nebudú. Nielen pri slávnostných a spoločenských udalostiach, ale i tam, kam patria: v kinách. Hostí a diskusie s nimi budú okrem usporiadateľov festivalu a členov výberových komisií uvádzať a sprevádzať i poprední slovenskí herci Zuzana Kronerová, Matej Landl, Richard Stanke a Marián Geišberg.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu