Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia zlikvidovala viac ako 160 kg zaisteného kokaínu

Takmer 164 kilogramov vysoko kvalitného kokaínu vo štvrtok zlikvidovala polícia.
Takmer 164 kilogramov vysoko kvalitného kokaínu vo štvrtok zlikvidovala polícia.

BRATISLAVA - Takmer 164 kilogramov vysoko kvalitného kokaínu, ktorý zadržali na Slovensku začiatkom februára príslušníci Colného kriminálneho úradu spolu so zložkami polície v okrese Dunajská Streda, vo štvrtok zlikvidovala polícia.

"Za veľmi prísnych bezpečnostných opatrení ho previezol vyšetrovateľ pod dohľadom desiatky príslušníkov Útvaru osobitného určenia do podniku Duslo Šaľa. Tu ho v spaľovacej peci zlikvidovali," povedal dnes na brífingu hovorca policajného prezídia Martin Korch. Zatiaľ najväčšie množstvo zadržaného kokaínu na Slovensku našli pri colnej kontrole v 429 fľašiach uložených v 36 kartónoch. Aj tie skončili v spaľovacej peci.

Podľa znaleckého posudku by sa konečná cena pohybovala na úrovni 3,3 miliardy (102 053 438 €) až 6,5 miliardy korún ( 201 014 349 €). Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť osem až 16 miliónov bežných dávok. O tom, či už polícia niekoho obvinila, Korch nechcel hovoriť, pretože "vyšetrovanie prípadu ďalej pokračuje".

Na odhalení zásielky kokaínu sa podieľali len slovenské zložky colného kriminálneho úradu a polície, nešlo o sledovanú zásielku. Dva kontajnery, v ktorých malo byť víno, boli nalodené v Argentíne a do Európy boli dopravené cez prístav Hamburg. Po príchode na Slovensko boli uložené v tovarovom prekladisku a colnom sklade v okrese Dunajská Streda.

"Po podaní colného vyhlásenia na prepustenie tovaru, kde bol tovar deklarovaný ako víno, sme vykonali colnú kontrolu, pri ktorej sme zistili, že niektoré fľaše obsahujú už na pohľad inú tekutinu ako víno," uviedol vo februári riaditeľ Colného kriminálneho úradu Jozef Dudáš. Vzorky putovali na expertízu, ktorá potvrdila predpoklady colníkov, že ide o drogu.

Polícia vtedy na tlačovej besede informovala, že hodnota zadržanej drogy by mala byť približne 1,638 miliardy korún. Bol to však len prvotný odhad, vysvetlil dnes Korch.

pálenie kokaínu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu