Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kokaín strážia ozbrojení kukláči!

V 420-ich fľašiach boli chemikálie zmiešané s čistým kokaínom. Zobraziť galériu (8)
V 420-ich fľašiach boli chemikálie zmiešané s čistým kokaínom.

BRATISLAVA - Rekordný kontrabant stopercentného kokaínu - 163,8 kg, ktorý v týchto dňoch zaistili slovenskí colníci s policajtmi, je uložený na tajnom mieste. Podľa našich informácií ho strážia ozbrojení kukláči.

Miesto polícia z bezpečnostných dôvodov tají. „Vie o ňom len najvyššie vedenie ministerstva vnútra a colného úradu a ľudia, ktorí kontrabant strážia,“ povedal pre Nový Čas zdroj blízky polícii. Miesto, kde ukrývajú kokaín v hodnote 1,64 miliardy Sk (50 miliónov €), je momentálne jedným z najstráženejších na Slovensku. Slovenskí policajti a colníci drogovú zásielku odhalili náhodou, keď sa im nepozdávali fľaše s vínom v kontajneri, ktorý na Slovensko prišiel z Argentíny cez prístav v Hamburgu.

V 420 fľašiach Cabernetu Savignon bol namiesto vína namiešaný s chemikáliami stopercentný kokaín. Ide o rekordný úlovok - 163,8 kg tzv. drogy bohatých, z ktorej by sa dalo vyrobiť viac ako 500-tisíc dávok. Polícia kokaín v najbližších dňoch plánuje spáliť. „Ešte sa robia dodatočné expertízy. Keďže ide o veľké množstvo, pravdepodobne sa znehodnotenie drog rozdelí na niekoľko dní,“ dodáva zdroj. Aj znehodnotenie rekordného úlovku budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu