Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Knut oslavuje prvé narodeniny

Po roku je z milého macka, ktorý sa stal hviezdou berlínskej zoo, dospelý a pre človeka životu nebezpečný medveď. Zobraziť galériu (14)
Po roku je z milého macka, ktorý sa stal hviezdou berlínskej zoo, dospelý a pre človeka životu nebezpečný medveď. (Zdroj: ČTK)

BERLÍN - Stal sa atrakciou berlínskej zoo a miláčikom miliónov ľudí. Z polárneho medvedíka Knuta, ktorý dnes oslavuje prvé narodeniny, je však už riadny maco. Napriek tomu stále priťahuje masy návštevníkov a je stredobodom pozornosti. Berlínska zoo mu na dnešný deň prichystala oslavu a chutné darčeky.

Knuta i jeho dvojča ich matka Teresa po narodení odvrhla. Jeho braček po štyroch dňoch uhynul. Maličkého chlpatého klbka sa však ujal pracovník zoo Thomas Dörflein, ktorý ho kŕmil mliekom z fľaše a stal sa jeho tútorom. Avšak len na niekoľko mesiacov - keďže totiž Knut vyrástol, z bezpečnostných dôvodov k nemu už Dörflein nechodí. Darček na dnešné narodeniny mu však prichystal práve on. „Dostane, čo má najradšej - hrozno, ryby, varené zemiaky,“ prezradil Dörflein nemeckému Bildu.

Okrem toho ho čaká sladké prekvapenie v podobe zmrzlinovej torty s ovocím. Knut však zrejme príde o svoju obľúbenú hudbu - Elvisa Presleyho. Toho mu ako mláďaťu Dörflein hrával na gitare a Knut ho pozorne a „s láskou“ počúval. „Teraz je to však už nemožné, pretože by mi zlomil gitaru,“ skonštatoval Knutov náhradný otec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu