Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Svojské VIDEO: Pozrite, ako starší ľudia reagujú na moderné technológie

Takto reagujú starší ľudia na moderné technológie
Takto reagujú starší ľudia na moderné technológie (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - To, čo je dnes úplne normálne a bežne dostupné pre široké masy obyvateľstva, je našimi starými rodičmi ešte stále vnímané ako niečo z ríše fantázie. Dokazuje to aj toto video, ktoré natočilo štúdio The Fine Bros. Skorším ročníkom narodenia požičali tvorcovia snímky takzvané Google Glass. Ich reakcie na ne sú skutočne svojské.

Keď sa väčšina z ľudí na videu narodila, autá boli ešte stále záležitosťou pár desiatok vyvolených. Podstatná časť obyvateľstva sa zabávala počúvaním rádia, neskôr pozeraním televízie, čítaním kníh, tancom a hudbou. Poriadny rozdiel oproti dnešku, nemyslíte?

Autori videa mali nápad, ktorý vzišiel zo zvedavosti. Ako sa zachovajú tvárou v tvár najmodernejšej technológii ľudia, ktorých kedysi fascinovala aj predstava človeka na Mesiaci? Výsledok je rozhodne zábavný. Väčšina z aktérov prežívala so špeciálnymi okuliarmi vzrušujúce chvíle.

Sú zvláštne. Vyzerajú ako zo science-fiction. Vyzerajú ako súčasť nejakého robota. Oh, to sú Google Glass! Nikdy som žiadne naživo nevidel! – takto reagovali ľudia v dôchodkovom veku, keď dostali okuliare prvýkrát do ruky. Spočiatku s hlasom ovládanými okuliarmi zápasili, no pozrite sa, ako sa nakoniec stali priateľmi.

Najzaujímavejšie otázky a odpovede prišli nakoniec. „Zaujímalo by ma, ako bezpečne a príjemne sa budú cítiť ľudia okolo vás, keď budete mať na očiach tieto okuliare,“ zamyslel sa Don a pokračoval: „Pamätám si, ako som prvý raz videl televízor, malú čierno-bielu obrazovku, pozrite sa teraz. Čo to znamená pre naše deti?“ Odpovede na otázku, či by chceli takéto okuliare používať každý deň však boli nerozhodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu