Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vegetariáni dávali chorej a podvyživenej dcérke íl, zomrela!

Sergine Le Moaligou
Sergine Le Moaligou

AMIENS - Vegetariánskych manželov vo Francúzsku obvinili zo zavinenia smrti ich 11-mesačnej dcérky podávaním nevhodnej stravy. Vylúčili z nej totiž všetky potraviny živočíšneho pôvodu. Obžaloba im tiež vyčíta, že pre dieťa odmietali tradičnú lekársku starostlivosť.

Dcérka Louis zomrela v marci 2008 doma u rodičov. Lekári konštatovali, že dievčatko trpelo nedostatkom vitamínov A a B12 a bolo veľmi slabé. To viedlo k väčšej chorobnosti dieťaťa, pričom rodičia odmietli tradičnú zdravotnú liečbu a radšej ho liečili sami pomocou rád, ktoré čerpali z kníh.

"Pri zdravotnej prehliadke v deviatom mesiaci (veku dieťaťa) sa neriadili názorom lekára, ktorý im odporučil hospitalizovať dieťa, ktoré trpelo zápalom priedušiek a strácalo na váhe. Dali prednosť vyčítaným receptom na báze ílových či kapustových obkladov. Sú to ľudia, ktorí zvolili zlé čítanie v zlú chvíľu," uviedol advokát matky.

"Rodičia Sergine a Joël Le Moaligouoví sa stali vegetariánmi pred rokmi po zhliadnutí televíznej reportáže z bitúnkov. Sú si úplne vedomí chyby, ktorej sa dopustili," ubezpečil advokát otca.

Súd s oboma manželmi sa začal dnes a rozsudok sa podľa agentúry AFP očakáva v piatok. V prípade dokázania viny im hrozí až 30-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu